Joost Callaars

Joost Callaars
Eigenaar van Owello

Deze verwachting gaat op voor congressen, symposia, seminars, medewerkers-bijeenkomsten en andere events. Contact tussen sprekers en deelnemers, en deelnemers onderling wordt laagdrempelig. Meedoen en reageren is bijna vanzelfsprekend geworden. Een congres-app zorgt dus voor de verbinding!

Waarin verschilt een congres mét of zonder app?

Allereerst kan een congres zonder congres-app evengoed een succes zijn. Toch is er een verschil: de inzet van smartphones kan het succes nog veel groter maken. Zo kun je met een app realtime een stelling aan het publiek voorleggen.

Ook is het stellen van vragen aan sprekers kinderspel. Daarmee haal je mensen die aarzelen om een vraag te stellen, over de streep. En dus wordt de betrokkenheid vele malen groter.

Sturen en bijsturen

Met een slimme congres-app is het bovendien mogelijk realtime het dagprogramma aan te passen. Nuttig? Ja, zeker in combinatie met de mogelijkheid een persoonlijk bericht naar elke bezoeker te versturen.

Een praktijkvoorbeeld: door een kettingbotsing op de A9 is er in de ochtendspits een file ontstaan. Veel congresbezoekers staan vast. Tot overmaat van ramp ook de openingsspreker. Dan biedt een congres-app echt uitkomst.

Het is mogelijk direct alle deelnemers op hun mobiele telefoon te berichten over het aangepaste programma en ze gerust te stellen. Gestrande bezoekers komen zo met een heel ander gevoel en alsnog op tijd bij het congres aan.

Een congres-app maakt effecten van het congres meetbaar en voorziet in waardevolle stuurinformatie.

Return on investment

Een congres-app rendeert vaak al voor aanvang van een congres doordat het no-shows sterk reduceert. Door handige en unieke features wordt waardevolle en relevante informatie verzameld. Op die manier worden de opbrengsten van een congres in kaart gebracht.

Dit gaat dus verder dan basale informatie als: wat vonden bezoekers van de locatie? Was het programma uitdagend? Welke sprekers vielen in de smaak? Ook feedback geven op het congres gebeurt op een moderne manier. Geen standaard evaluatieformulier, maar een ingebouwde digitale variant in de congres-app.

Kortom, een congres-app maakt effecten van het congres meetbaar en voorziet in waardevolle stuurinformatie.

Het stopt niet bij de uitgang

Met een congres-app verzamelt u waardevolle gegevens die een gerichte dialoog mogelijk maakt. Ook als het congres voorbij is. Voor de opdrachtgever een extra kans de boodschap aan te scherpen of prospects te benaderen. Dit vormt de basis voor het aangaan en realiseren van een succesvolle follow-up.