Victor le Noble

Victor le Noble
Eigenaar Tuttobene

We spraken Victor le Noble, eigenaar van Tuttobene. Tuttobene verbindt jonge Nederlandse designers met markt partijen, zij stonden ook op de afgelopen editie van Horecava. Bij de stand van Tuttobene konden beursbezoekers kennismaken met jonge talenten uit de Nederlandse designwereld.

Zo waren er voorbeelden van producten en inrichtingen te zien en was er gratis advies in te winnen om horecaondernemers te laten ontdekken welke invloed design op de horecabeleving heeft. Vrijblijvend advies, maar het uiteindelijke doel was natuurlijk om nieuwe klanten te vinden.

Overzichtelijk en laagdrempelig systeem

“Ik heb enorm veel mensen gesproken en vooral veel serieuze contacten opgedaan”, vertelt Le Noble. “Van mensen die ik al een beetje kende tot ondernemers die zich in geen jaren in hun inrichting hadden verdiept, maar via via nieuwsgierig zijn geraakt naar de mogelijkheden.”

Wat bij dit laatste meespeelde is dat Tuttobene zich voor de beurs al online en via ander promotiemateriaal aan het publiek kon presenteren. Zo kon Le Noble persberichten, afbeeldingen en andere informatie al vroegtijdig uploaden volgens een vast stramien.

Je hoeft maar één keer op een centrale plek in te voeren en bent zo duidelijk vindbaar.

“Het werkt heel laagdrempelig. Je hoeft maar één keer op een centrale plek in te voeren en bent zo duidelijk vindbaar. De organisatie heeft me via het systeem ook meermaals aan deadlines herinnerd.” Ook biedt het systeem de mogelijkheid om relaties en geregistreerde bezoekers vooraf uit te nodigen. Overzichtelijk en net een stapje verder dan hij gewend was, stelt Le Noble.

“Je kunt zien wie zich heeft ingeschreven en wanneer. Daardoor kun je je goed voorbereiden op wie er langs komt. Ik heb wat specifieke spullen meegenomen, aangezien ik wist dat bepaalde mensen langskwamen.”

Snel leads opvolgen

Tijdens de beurs beviel het Le Noble erg goed om met zijn iPhone de badges van bezoekers te kunnen scannen. “Normaal gesproken wissel je enorm veel kaartjes uit en die willen in de drukte nogal eens verdwijnen of je vergeet in alle snelheid wie je nu precies waarover hebt gesproken. Bij het scannen kun je een aantekening maken, zodat je alle informatie bij elkaar houdt.”

Het scannen zelf kende een bepaalde aantrekkingskracht, merkte Le Noble. Even een foto maken die aan de gescande gegevens toegevoegd kan worden, was niet alleen handig voor hem, maar ook een leuke ijsbreker op de stand. “Het is nog nieuw en mensen vinden het allemaal wel interessant. En ze weten dat hun gegevens goed geregistreerd worden en niet in een binnenzak van je jasje in de kast belanden.”

Het resultaat was dat hij na afloop van de beurs al een helder overzicht had van alle leads, wat het mogelijk maakte om ze kort na de beurs al te bedanken voor hun bezoek. “Vaak ben je nog even druk met de afronding en schuif je de opvolging al gauw een week voor je uit. Deze keer kon ik er direct mee aan de slag.”