Volgens Koen Bouwens van kerstpakkettenkiezer.nl is de markt voor kerstpakketten volop in ontwikkeling. “We merken dat de crisis echt voorbij is. Op allerlei manieren wordt technologie ingezet om het kerstpakket in een modern jasje te steken.

Voorbeelden zijn webshops voor werknemers, gezellige kerstmarkten en zelfs interactieve digitale kerstmarkten.” Duurzame kerstpakketten met biologisch en FairTrade producten staan dit jaar met stip bovenaan de wensenlijst van de werknemer, maar ook interieurcadeaus, DIY-pakketten en relax-cadeaus zijn gewild.

Interieur: Industrieel, Scandinavisch en botanic living

Een ijzeren mand als bijzettafel met daarin een fijn dekentje, chocomelk en kaarsjes is een simpel, maar een erg geliefd kerstpakket. Een welkom cadeau waar iedereen blij mee is.

DIY-kerstpakketten voor de creatievelingen

Zelf aan de slag met interieur en eten is nog nooit zo populair geweest. Met een DIY-kerstpakket voelen mensen zich meer verbonden met het kerstpakket én het eindresultaat, omdat de beleving daarvan persoonlijker is.

Verwenmomentjes: het ultieme relax-kerstpakket

Ook het verzorgende kerstpakket is nog steeds heel geliefd. Na een lange werkdag zegt niemand nee tegen een prettig geurend bad en een fijne bodylotion om de volgende dag weer ontspannen en fris te starten.

Gezonde kerstpakketten: biologisch én FairTrade

Hoewel de vraag naar eetbare pakketten langzaam afneemt, neemt de vraag naar biologisch en FairTrade toe. Het liefst een combinatie van beide: hoe gezonder, hoe beter. Mensen krijgen een positieve gevoel bij het idee dat ze gezond hebben gegeten en in verbinding staan met de natuur.

Ingrediënten voor homemade granola, havermout koekjes of bananenbrood, zijn gezond, duurzaam en makkelijk zelf te bereiden.