Het bedrijf, dat informatie en softwareoplossingen voor professionals levert, is werkzaam in 180 landen en heeft 19.000 werknemers. “Ons bedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie doorgemaakt,” vertelt Chantal Gelmers, HR Directeur voor Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland.

Van print naar digitaal

Voorheen kwam 80 procent van onze omzet uit printproducten, dit is nu 80 procent uit digitale producten en tools. In zo’n transformatieperiode moet je nauwkeurig kijken naar alle aspecten die voor je bedrijf belangrijk zijn. Voor deze certificering is uitvoerig onderzoek gedaan naar de processen en activiteiten van onze hr-afdeling. Op basis van ons resultaat mogen wij onszelf een Top Employer noemen.”

Je brengt in kaart wat HR allemaal biedt en waar ruimte voor ontwikkeling is.

Zo’n certificering heeft belangrijke voordelen, zegt Gelmers. “We zien het als een uitstekende benchmark voor ons hr-beleid. Het is erg belangrijk om je hr-beleid continue aan te scherpen en te verbeteren, en de resultaten zijn van waarde voor onze medewerkers; je brengt in kaart wat HR allemaal biedt en waar ruimte voor ontwikkeling is.”

Volgens Gelmers bleek uit de benchmark dat het bedrijf goed scoort op ontwikkelprogramma’s, zoals een ontwikkelprogramma voor managers en een 2-jarige traineeship voor young-professionals.

Tools voor hr-processen

“We waren minder goed in het aanbieden van technische tools voor hr-processen. Die hebben we nu verbeterd.” Er is bijvoorbeeld een nieuw systeem ingevoerd voor Performance Management: het proces is nu logischer en biedt medewerkers meer inzicht in hun eigen performance en ontwikkeling. “We willen ook een lerende organisatie creëren voor onze medewerkers; zo hebben we een feedbacktool geïntroduceerd, waarbij medewerkers elkaar via een app (positieve) feedback kunnen geven.”

De certificering is ook belangrijk bij employer branding activiteiten. Op de arbeidsmarkt kun je je met het certificaat beter profileren, het biedt een positieve uitstraling: je bent een sterk merk en je biedt kwaliteit. Dat is interessant voor zowel huidige als toekomstige medewerkers. Zij willen graag weten hoe ze zich in een bedrijf verder kunnen ontwikkelen.