“Er zijn niet genoeg arbeidskrachten om alle pensioenen en de gezondheidszorg voor mensen in de toekomst te financieren. Daarom moeten we productiever zijn en al het beschikbare talent benutten. En laten we wel wezen, we moeten niet tot het jaar 2100 op gelijkheid hoeven wachten.

Dergelijke positieve veranderingen gebeuren niet toevallig; we moeten er plannen voor maken, mensen prikkelen en wakker schudden. Mannen en vrouwen. Anders is er een eeuwigheid nodig om het probleem op te lossen en ik geloof niet in het eeuwige leven.”

Beter functioneren

“Een goede genderbalans op topposities is een kwestie van principe; namelijk van gelijkheid en van gezond ondernemersverstand. Het gaat om bedrijfsprestaties en concurrentievermogen. Niet alleen op de hoogste niveaus. Veel studies hebben intussen aangetoond dat bedrijven en andere organisaties beter presteren naarmate hun personeel en management diverser worden.

Neem een democratie. Waarom zouden mensen daar vertrouwen in hebben als de bestuurders niet op hen lijken, niet op dezelfde manier denken en hun standpunten niet begrijpen? Daarmee is niet gezegd dat mannen vrouwen niet kunnen vertegenwoordigen, want dat kunnen ze wel degelijk. Maar als alleen mannen alle vrouwen vertegenwoordigen, dan klopt die situatie niet.

In de zakenwereld bevinden we ons in een tijdvak waarin Nederlandse en Europese bedrijven alleen kunnen concurreren als ze op hun volle potentieel draaien. Dat gaat niet als ze een groot deel van het talent thuis laten of niet luisteren naar het vrouwelijke deel van het team.

De enige manier om dit op lange termijn op te lossen, is door meer vrouwen te betrekken.

In de IT groeit de vraag naar computerwetenschappers en mensen die kunnen programmeren zó snel dat de huidige genderratio het gewoon niet kan bijhouden. De enige manier om dit op lange termijn op te lossen, is door meer vrouwen te betrekken. En dat begint het beste vroeg in het proces. Met vrouwen aan de top functioneert alles beter.”

Wanneer je dat niet doet bereik je je potentieel niet. Het betekent niet dat je anderen jouw keuzes moet laten bepalen, maar dat je zelf moet rondkijken en bereid moet zijn risico’s te nemen. En het betekent ook vertrouwen in jezelf. Mannen vragen niet ‘Ben ik er klaar voor?’ of ‘Verdien ik dit?’, maar kijken naar de kans en denken: ‘Waarom niet? Ik zal het op de een of andere manier wel redden.’”

Vertrouwen in jezelf

“Zelf heb ik heel hard gewerkt en geluk gehad. Er is geen geheim. Ik wist wat ik wilde en heb daar jaren aan gewerkt. Naar negatieve of grove mensen luisterde ik niet, anders verlies je je doel uit het oog. Als ik een kans zag, greep ik die.

Wanneer je dat niet doet bereik je je potentieel niet. Het betekent niet dat je anderen jouw keuzes moet laten bepalen, maar dat je zelf moet rondkijken en bereid moet zijn risico’s te nemen. En het betekent ook vertrouwen in jezelf. Mannen vragen niet ‘Ben ik er klaar voor?’ of ‘Verdien ik dit?’, maar kijken naar de kans en denken: ‘Waarom niet? Ik zal het op de een of andere manier wel redden.'"

We investeren een enorm bedrag in onderwijs, maar het levert geen evenwichtige arbeidsmarkt op.

Verantwoordelijkheid

“Ten opzichte van Europa en de rest van de wereld heeft Nederland nog een slag te maken. We moeten ons meten met Scandinavië en hebben heel veel meer vrouwen nodig die het aandurven hun digitale vaardigheden te gebruiken en interesse in hun carrière te tonen. We investeren een enorm bedrag in onderwijs, maar het levert geen evenwichtige arbeidsmarkt op. We moeten ons afvragen waarom dat zo is.

Het is niet efficiënt om de economie en de maatschappij zo te besturen. Vrouwen moeten zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen; vragen om kansen en die gebruiken, in plaats van een studie te volgen en dan de arbeidsmarkt te verlaten.”