Pepijn van der Meulen
Medeoprichter en Chief Vitality Officer van Lifeguard

“In veel aspecten loopt de topsport dertig jaar voor op het bedrijfsleven”, aldus Van der Meulen. Hij is een van de oprichters van Lifeguard, dat op een holistische wijze voor het welzijn van werknemers onder handen neemt.

“Daarom werken wij ook veel samen met topsporters. In de huidige maatschappij is er nauwelijks ruimte voor herstel. Onderzoek heeft uitgewezen dat we nu als mensheid de meeste informatie binnen krijgen, maar dat we het minst reflectief zijn. We verteren de informatie nauwelijks, omdat we te weinig rust hebben in onze kop. De informatie doet ons niets meer. Op deze manier vervreemden we langzaam van onszelf en elkaar. Dat komt ook door het efficiency denken.

Als het niet goed gaat met een bedrijf, is het adagium om meer uren te maken. Iedereen denkt dat het om de ‘survival of the fittest’ draait, maar het is bewezen dat degene met het grootste adaptieve vermogen het verst komt. Dat aanpassingsvermogen train je niet door altijd maar met oogkleppen keihard door te werken.”

Werk-privé integratie

Een balans vinden tussen zakelijk en privé is tegenwoordig niet eenvoudig. De scheidslijn tussen beiden wordt vager. Van der Meulen praat dan ook liever over ‘work-life integration’ in plaats van ‘balance’. Maar hoe bereik je dat?

Van der Meulen: “Word je eerst bewust van het tempo van leven van tegenwoordig. Het is geen negen tot vijf meer. Daarnaast moet je je realiseren dat regelmatig herstel van het werken enorm belangrijk is om op een verantwoorde manier duurzaam top prestaties te leveren. Dat betekent op gezette momenten rust inbouwen en dus niet de hele dag en avond doorwerken.

Naast passie voor je vakgebied moet de privésituatie op orde zijn.

Een mooi voorbeeld hoe je werk en privé kunt combineren is een klant van ons, een accountancy kantoor, waar ze steeds meer uren maakten terwijl de declarabiliteit gestaag terug liep. Een net aangetreden partnerlaag kreeg de opdracht mee om voor dit probleem een oplossing te verzinnen. De vraag die zij zichzelf stelde was: wanneer presteer je op je best? Samen kwamen ze tot een eenduidig antwoord: naast passie voor je vakgebied moet de privésituatie op orde zijn. Dan kun je maximaal alles geven voor het werk.

Deze groep bestaat uit allemaal jonge ambitieuze mensen, maar dat zijn geen mensen die met hun derde huwelijk de Raad van Bestuur willen bereiken. Zo’n nieuwe generatie heeft nieuwe ideeën en dat is verfrissend. Die willen dat hun partner, gezin en thuissituatie goed te combineren is met hun veeleisende baan. Als je dat met elkaar bespreekbaar maakt, kom je een heel stuk verder dan je thuissituatie verwaarlozen omwille van het werk.”

Powernaps

Praktisch denkt Van der Meulen dat werknemers zeker tegenwoordig behoefte hebben aan het leren van vaardigheden om zich even te onttrekken aan de drukte. “Leren loslaten”, noemt hij dat. Dit zijn vaardigheden zoals ‘mindful presteren’ die niet zomaar aangeboren zijn maar continu getraind moeten worden.

“Tegenwoordig word je elke drie minuten wel afgeleid, of het nou door een mailtje, een tweet of een telefoontje is”, vertelt Van der Meulen. “Daar moet je je tegen wapenen. Nog steeds zwaar onderschat is de ‘powernap’, even twaalf minuten actief herstel halverwege de dag om daarna weer vol energie aan de slag te gaan. Dat is in het bedrijfsleven not done, maar topsporters weten dat zonder gedisciplineerd herstel nooit een topprestatie geleverd kan worden.”