Patrick Bluijssen
Financial controller Zijm

“We hadden al eerder een vrijwillige vitaliteitscheck ingevoerd en de mogelijkheid om te sporten”, vertelt Patrick Bluijssen, controller bij Zijm. “Toen zijn daar twee mensen van de honderdvijftig naartoe gegaan en dat waren ook nog eens werknemers die al veel sporten. Terwijl wij veel automonteurs hebben die elke dag zwaar werk doen en daardoor een grote kans op uitval hebben.

Wij willen graag een bewustzijn creëen dat onze werknemers tot hun 67ste door moeten en daarvoor moet je fysiek en mentaal in goede staat zijn.”

Feest

Dit jaar pakte het bedrijf het grootser aan. “We konden gebruik maken van een subsidieregeling om dit goed aan te pakken”, vertelt Bluijssen. “We hebben in juni een avond georganiseerd voor alle werknemers, waarin we het medische met het aangename combineerden. Er was een gezond buffet, een mountainbike parcours op hometrainers en een boksworkshop. Iedereen werd getest op zijn cholesterol, glucose, gewicht en bloeddruk.

Vitaliteitscoaches bespraken de uitslagen en het eetgedrag. In de auto’s in de showrooms zaten mental coaches waarmee je discreet over psychische klachten kon praten. De opkomst was een succes en het bleek dat het besef wel is blijven hangen. Het onderwerp is nu bespreekbaar en we zijn druk met het vervolgtraject om ervoor te zorgen dat de daadwerkelijke uitval een stuk lager zal zijn.”