Don-Tobias Jol
Adviseur bestuurders- en aandelenbeloningen Deloitte

Don-Tobias Jol is adviseur bestuurders- en aandelenbeloningen bij Deloitte. Hij vertelt meer over de trends, de voordelen en de wetgeving. Er bestaan diverse vormen van financiële participatie voor medewerkers: de bekendste zijn aandelen toekennen en opties op aandelen verstrekken.

“Er zijn verschillende redenen om medewerkers financieel in de organisatie te laten participeren: het bedrijf wordt aantrekkelijker voor nieuw talent, bestaande medewerkers raken langduriger gemotiveerd en aandeelhouders- en werknemersbelangen worden op één lijn gebracht.”

Jol stelt dat voorheen veelal opties werden aangeboden. “Dat is het recht om gedurende een bepaalde termijn aandelen te kopen voor een vastgestelde prijs. Een strategisch HR nadeel daarvan is echter dat medewerkers de aandelen niet kopen als de koers onder die prijs zakt. Door dit inzicht is de populariteit van participatie via aandelen gaan stijgen.”

Anticiperen op winst

Startups maken ook veel gebruik van aandelenparticipatie. “Nieuwe medewerkers krijgen of kopen aandelen die in de beginfase meestal geen hoge waarde hebben, maar men anticipeert op een sterke stijging als de startup succesvol blijkt.” Jol denkt dat vrijwel alle AEX fondsen hun medewerkers laten participeren.

“Ook zo’n zeventig procent van de startups doet dat, bij familiebedrijven komt het echter niet zo vaak voor omdat men daar de aandelen graag binnen de familie houdt.” Een goede administratie is cruciaal voor een succesvol werknemersparticipatieplan.

“Vaak begint het met een Excel sheet, maar een goed overzicht is nodig vanaf het begin. Er zijn boekhoudkundige richtlijnen voor, aandelen uitgeven heeft ook een belastingeffect én het moet voldoen aan arbeidsrechtelijke regels. De administratie moet daarvan de basis zijn.”

Geen belastingvoordeel

In het buitenland krijgen participatieplannen met een zogenaamde ‘qualified status’ veelal belastingvoordeel. “In Nederland is dat helaas (nog) niet het geval. Onze belastingwet is echter wel duidelijk en er is altijd overleg mogelijk met de belastinginspecteur.”

Jol stelt dat financiële medewerkersparticipatie zich vaak richt op het (senior) management en de Raad van Bestuur. “Uit onderzoek in 2010 door de Radboud Universiteit blijkt echter dat juist bedrijfsbrede participatieplannen een positieve correlatie hebben met bedrijfswinst.”