In de eerste plaats willen werkgevers ervoor zorgen dat medewerkers optimaal kunnen werken en zo comfortabel mogelijk van A naar B kunnen reizen. Daarnaast willen steeds meer bedrijven hun mobiliteitsbudget efficiënter inzetten en tegelijk bijdragen aan een duurzamere maatschappij.

 Meer flexibiliteit en regie

“Mobiliteit voor werknemers gaat veel verder dan wel of geen leaseauto. Waar eerst zo’n tien procent van de medewerkers een leaseauto kreeg en de rest een reiskostenvergoeding, zie je dat bedrijven zich realiseren dat de manier waarop medewerkers reizen een individuele keuze is en oude regelingen niet meer voldoen.

Vanuit die gedachte is Athlon zich steeds meer gaan richten op mobiliteitsoplossingen in de breedste zin van het woord”, benadrukt Koops. “We adviseren bedrijven hoe ze hun mobiliteitsbeleid zo kunnen invullen dat medewerkers zelf kunnen bepalen hoe ze zich van A naar B begeven. Zo kun je naast de leaseauto andere vormen van vervoer bieden. En door een budget aan de leaseauto te koppelen, maak je medewerkers bewuster van hun reisgedrag. Daarnaast zien we toenemende belangstelling voor onze pay-per-use oplossingen, zoals Car2Use, een autodeelconcept waarbij werknemers en zelfs bedrijven onderling een auto delen.

Goed werkgeverschap

Met een toegankelijke mobiliteitsregeling voor iedereen geven HR managers invulling aan ‘goed werkgeverschap’. En dat betekent dus niet dat je iedereen een leaseauto moet geven, maar dat je als werkgever juist open moet staan voor de wensen van je medewerkers.

''Zo’n 10 jaar geleden was het mobiliteitsbeleid one-size-fits-all. Dat is nu echt niet meer van deze tijd’

Denk ook aan ontwikkelingen als flexwerken, conference calls en skypen. Allemaal middelen die bijdragen aan betere mobiliteit.

“Zo’n tien jaar geleden was het mobiliteitsbeleid one-size-fits-all. Dat is nu echt niet meer van deze tijd. De functionele leaseauto zal blijven, maar wel veranderen.

We willen elke dag flexibel zijn om wel- of niet thuis te werken en om elk moment te kiezen welk vervoersmiddel we willen nemen. Daar moet je als werkgever op inspelen”, benadrukt Koops.

Mobiliteitstrends

“Je ziet dat verstedelijking invloed heeft op mobiliteit. Parkeerruimte is schaars en duur. Als bedrijven zich in de buurt van het station vestigen, komen meer medewerkers met het openbaar vervoer. Wij hebben speciaal hiervoor de Mobility Card ontwikkeld. Hiermee kun je zelf je mobiliteit plannen en betalen, welke vorm dat ook is”.

Een andere trend die Koops aanhaalt, is de digitalisering waardoor iedereen altijd bereikbaar is en dus ook overal kan werken. Dat betekent dat er veel slimmer gereisd kan worden. De ene dag fiets je naar een flexplek, terwijl je de andere dag met de trein naar kantoor gaat. En als er te veel file staat, neem je gewoon een elektrische fiets in plaats van de auto.

 “We zien de trendverschuiving van bezit naar gebruik ook terug in de mobiliteitssector. Net zoals Spotify muziek toegankelijker heeft gemaakt, wordt toegang tot vervoer belangrijker dan het bezit. Dat verklaart de populariteit van private lease. Vooral bij de veertigers trouwens, terwijl we dachten dat de young professionals hier meer op zaten te wachten”, zegt Koops. En ook voor werkgevers is private lease een aantrekkelijke keuzemogelijkheid binnen het mobiliteitsbudget .

Tips voor werkgevers

Koops heeft nog een paar tips voor bedrijven:Zorg dat je klaar bent voor elektrisch”. “Elektrisch Vervoer is echt de toekomst. Nu is een elektrische auto nog relatief duur, maar dat verandert snel

De bijtelling is met vier procent laag, de accu’s worden beter en er komen meer laadpunten. Daarnaast gaan steeds meer steden eisen stellen aan de uitstoot. Hier moet je als bedrijf dus op anticiperen”.

“Stimuleer medewerkers om hun reisgedrag aan te passen''

“Stimuleer medewerkers om hun rij- en reisgedrag aan te passen. Door het parkeren bij kantoor te ontmoedigen, nemen medewerkers vaker de trein of de fiets. Het helpt natuurlijk als het management het goede voorbeeld geeft.

Met rijtrainingen als E-Driver maken wij medewerkers bewust van hun rijgedrag, bespaar je op de brandstofkosten én beperk je schade. Door een bonusmalus regeling kun je medewerkers belonen als ze minder of zuiniger rijden”.

Toekomst

“Het duurt niet lang meer voordat autodelen vanzelfsprekend is en alle auto’s elektrisch zijn. Beschikbaarheid van de auto’s is dan het allerbelangrijkst. En of de deelauto wel jouw favoriete merk of model is? Dat doet er dan misschien helemaal niet meer toe. Nou, een beetje hip zou wel mooi zijn”, lacht Koops. “Mobiliteit is hip en altijd in beweging”.