Klaas Koster

Vitalogisch

“Vitaliteit is niet tastbaar, maar wel voelbaar. Iedereen weet wat hem of haar energie geeft en wat energie kost. Het is ontleden van levensenergie. Als Vitaloog creëer ik een omgeving waarin er een dialoog ontstaat over bewegen, voeding, ontspanning, slaap, mindset, werk-privé balans en zingeving, want ook dat maakt een belangrijk deel uit van iemands vitaliteit.

Daarbij is er geen goed of fout, vitaliteit is voor iedereen anders. Het is de kunst uit te vinden waar de knelpunten liggen bij het individu.”

Toenemend aantal burn-outs

Een Vitaloog is een vitaliteitscoach en -adviseur in één, stelt Koster.  “Vitaliteit is nu belangrijker dan ooit; we hebben te maken met een arbeidskrapte, vergrijzing en een hogere pensioenleeftijd.

De werkdruk, stress en burn-outs nemen toe. Allemaal redenen om ervoor te zorgen dat medewerkers zich prettig blijven voelen in hun baan. Daarnaast is werkgeluk steeds belangrijker, op de krappe arbeidsmarkt is een goed salaris en een auto van de zaak minder belangrijk dan zinvol werk verrichten. Zorgen voor vitale medewerkers is goed werkgeverschap.

De verantwoordelijkheid ligt daarbij vanzelfsprekend niet alleen bij de werkgever die faciliteert, maar ook bij de medewerker die zelf aan zijn vitaliteit moet blijven werken. Een vitale medewerker meldt zich minder vaak ziek en vitaliteit bevordert de duurzame inzetbaarheid.”

De schijf van vijf

Om individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zet een Vitaloog door TNO ontwikkelde en gevalideerde scans in. Daarnaast maakt een Vitaloog gebruik van de ‘vitaliteitsschijf van vijf’. Het doel is altijd een werkomgeving te creëren die het welzijn, geluk en vitaliteit van medewerkers verbetert zodat zij meer resultaat halen uit hun talenten, loopbaan en privéleven.

Koster: “Om een vitale organisatie te creëren, móet je medewerkers de kans geven zelf te ontdekken waar ze energie van krijgen, wat zij belangrijk vinden en wat ze goed kunnen. Pas als ze dit ontdekt hebben kan de organisatie daarop inspelen en zorgen voor betrokken, gemotiveerde en vitale medewerkers. En ja, dat kost tijd en vraagt om expertise.”

Van ROI naar ROV

Om inzicht te geven in het rendement van een investering is de term ROI (return on investment) gebruikelijk. “Wij drukken dit graag uit in ROV (return on vitality). Investeren in vitaliteit van medewerkers levert immers positieve gezondheidseffecten op. De berekeningen gebruiken we om een businesscase op te stellen. Welke keuzes zijn er en welke keuze levert uiteindelijk het meeste op?

Vitaliteitsmanagement

Veel organisaties ondernemen al stappen hun medewerkers vitaal te krijgen of te houden. “Maar de organisatie die een integrale oplossing beoogt, zal vitaliteit moeten inbedden in het beleid zodat het onderdeel wordt van het organisatie-DNA.”

Ik ben gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam in brede zin.
 

Koster is de eerste Vitaloog in Nederland. “Ik ben gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam in brede zin. Hoe lichaam en geest samenwerken of elkaar door omstandigheden tegenwerken. Waar iemand gelukkig van wordt en wat bewustwording daarin betekent.

Hoe en waarom iemand bepaalde keuzes maakt en met de consequenties daarvan omgaat. Ik heb het mooiste vak ter wereld en ja, het geeft me energie om daar elke dag mee bezig te zijn. Zelf werk ik voornamelijk met vitaliteit binnen teams en organisaties en het mooiste compliment dat ik onlangs kreeg, was ‘Het is nu voelbaar dat de energie hier weer stroomt’.