Of het organiseren van een moutainbikeclinic. Vitaliteit gaat over optimale voeding, voldoende bewegen en herstelmomenten. Maar ook: positief denken, ondersteunende relaties en een zinvol leven. Dat is de boodschap van psycholoog en vitaliteitsexpert Albert Sonnevelt. Hij sprak over dit onderwerp tijdens het evenement ‘Vitaliteit op tafel’ op 12 oktober in Utrecht met als doel handvatten te bieden voor een duurzaam en succesvol vitaliteitsbeleid.

Vitaliteit medewerkers vaststellen

Behalve Sonnevelt vertelden twee sprekers over hoe zij in hun eigen bedrijf medewerkers proberen vitaal te krijgen en te houden. Maaike Thijssen van ASML: ”Zes jaar geleden was er bij ASML nog weinig aandacht voor vitaliteit, terwijl er erg veel van onze mensen wordt gevraagd. We besloten eerst na te gaan hoe het met de vitaliteit van de medewerkers was gesteld door mensen een vragenlijst in te laten vullen en een fysieke gezondheidscheck te laten ondergaan.

De uitkomst was schokkend: voor 68 procent van de 3000 deelnemers gold dat er aandacht nodig bleek voor de gezondheid. Tijd voor actie, zo bleek, waarna een programma werd geïmplementeerd om de (mentale) fitheid te vergroten. Met mindfulnesslessen, coaching en begeleiding, een meditatiehalfuurtje tijdens de lunchpauze en aandacht voor sport en goede voeding.

Om deze werknemers te helpen vitaler te worden, gebruikt ASML het vitaliteitsplatform Brightr. Het platform verzamelt via de smartphone data over mentale weerbaarheid, beweging en slaap. Via een app worden gebruikers vervolgens bewust gemaakt van hun leefstijl en krijgen ze tips om die te verbeteren.

Vitaliteit moet onderdeel zijn van de HR-strategie en je moet er aan blijven werken.

Beleid op maat

Volgens spreker Rob Koelewijn, Corporate Health Manager bij de KLM, is het in een bedrijf als KLM lastig om eenduidige maatregelen te nemen om het personeel vitaal te houden. “De werknemers zijn niet alleen heel divers in hun taken (grondpersoneel, piloten, kantoorpersoneel, etc.) maar hebben ook vele nationaliteiten. Elke groep vraagt een ander gezondheidsbeleid.

Inmiddels hebben we  structuur aangebracht in het gezondheidsbeleid en een meerjarenplan gemaakt. Goede initiatieven per divisie worden gekoesterd en bij succes uitgerold. KLM stimuleert ook medewerkers gebruik te maken van bepaalde zelfhulpwebsites, waarmee ze inzicht krijgen in hun gezondheid, een actieplan kunnen opstellen of gebruik kunnen maken van een healthy work coach. En het vliegend personeel kan bijvoorbeeld gebruik maken van online fysiotherapie, die hen desnoods ook in het buitenland op de been houdt.”

Vitaliteit op de agenda krijgen en houden blijkt niet eenvoudig, aldus de sprekers. Koelewijn noemt vitaliteit mooi, maar vooral een grote uitdaging. Thijssen: “Het is lastig om het onder de aandacht te brengen bij deze techneutenclub. Vitaliteit moet onderdeel zijn van de HR-strategie en je moet er aan blijven werken. Herhalen, herhalen, herhalen is dé manier om het onderwerp op tafel te houden.”