In de huidige markt geldt dat werknemers vaker dan ooit van baan wisselen. Weg zijn de jaren van absolute loyaliteit aan de baas. Werkgevers moeten dus blijven investeren in hun werknemers en dat betekent niet alleen in de benodigde kantoorartikelen voor het personeel.

Fleur Dinjens, van Dinjens Adviesbureau stelt: “Bij krapte raak je de beste mensen het eerste kwijt. Stimuleer hen te blijven door een interessante werkgever te zijn. Wees goed voor je mensen.” Volgens Danny Wilms, initiatiefnemer van Workbooster gaat het juist ook “om ontwikkeling en opleiding (bijblijven), motivatie en houding, leiderschap en bedrijfscultuur. Het gaat om de continue aansluiting tussen wat een werknemer kan en wil, en daarnaast om wat het werk vraagt en biedt.”

Volgens Dinjens en Wilms zijn er 6 speerpunten van duurzame inzetbaarheid.

1.     Een goede organisatie

Wilms: “Een inspirerende koers en heldere kaders: daag medewerkers uit om de ruimte daarbinnen op te vullen. Maak gebruik van de beschikbare energie en het aanwezige talent in het bedrijf!”
Dinjens: “Kijk intern wat je hebt voordat je denkt dat het gras groener is bij de buren. Vaak wordt er een vacature uitgezet, zonder te kijken of er iemand is die intern wil en kan doorgroeien.”

2.     Motiverend leiderschap

Wilms: “Versterk de betrokkenheid en het werkplezier van medewerkers door vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Investeer (indien mogelijk) ook in ontwikkeling en opleiding.”
Dinjens: “Blijf werknemers opleiden en ontwikkelen, maar gericht op werkende, volwassen mensen.”
 

Dinjens: “Werknemers hebben vaak weinig inzicht in doorgroeimogelijkheden en maken dit doorgaans weinig bespreekbaar.” Aanvullend stelt Wilms: “Het is belangrijk dat werkgevers niet alleen de kar trekken, maar dat zij werknemers juist in beweging zetten en hen zelf laten nadenken over hun werk en inzetbaarheid.”
 

3.     Zorg voor verbinding

Wilms: “Bouw een goede relatie op met de medewerkers en stimuleer ook goede relaties binnen teams en tussen afdelingen.”

4.     Zorg voor goede arbeidsomstandigheden

Wilms: “Zorg voor een goede werkplek en gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Een goede balans tussen werk en privé is ook van belang!”

5.     Gezonde leefstijl

Wilms: “Maak een gezonde leefstijl bespreekbaar!”
Dinjens: “Gezonde mensen. Naast dit werk ben ik ook voedingsadviseur. Ik merk dat het thema gezond eten en bewegen de laatste jaren ook belangrijker wordt. Hier worden de adviezen wel minder goed opgevolgd.”

6.     Goede balans tussen werk en privé

Dinjens: “Flexibel werken draagt daar enorm aan bij.” Als goede werknemer heb je een gunstige positie om zaken als training, flexibel werk, etc. bespreekbaar te maken bij de baas. Wacht dus niet altijd totdat er op jou afgestapt wordt, maar kijk ook eens of er vanuit jezelf een gesprek op gang gezet kan worden.
 

Bron: Viking