De actuele cijfers laten zien dat eenderde van het langdurig verzuim psychisch is en dan ben je als ondernemer een werknemer gemiddeld 180 dagen kwijt. Volgens bedrijfsarts Rob Hoedeman komt dat doordat steeds minder mensen fysiek werk doen, maar steeds meer werken in de dienstverlening.

“Ze moeten meer schakelen, met de baas, met collega’s, met de frontoffice en de backoffice, dat vraagt nogal wat van iemands capaciteiten. We zijn daar steeds vaardiger in geworden, een van de redenen waarom het verzuimpercentage, vergeleken met tien jaar geleden een stuk lager is.”

Toch ziet Hoedeman geregeld mensen met psychische klachten in zijn praktijk. “Mensen zijn dan over hun grenzen heen gegaan.”

Psychisch verzuim voorkomen

Om dat te voorkomen, kunnen persoonlijke en werkgebonden hulpbronnen worden ingezet. Verzuim wordt vaak teveel bekeken vanuit de medische sfeer, zegt Hoedeman. “Werkgebonden hulpbronnen zijn onder meer de steun van collega’s en leidinggevenden. Dit biedt de mogelijkheid om zelf werk in te delen en aandacht te geven voor je eigen ontwikkeling. Dus de mogelijkheid om altijd iets te doen wat je interessant vindt. Het is de taak van werkgever én werknemer om dit in de gaten te houden.

Het is makkelijk als een werkgever het gesprek hierover begint, maar ook werknemers zelf moeten aangeven wat ze willen. Dat kan tijdens de formele momenten, maar je kunt ook opspringen en je vinger opsteken als er een leuk project voorbijkomt. Bij persoonsgebonden hulpbronnen gaat het erom of je iets doet waar je energie van krijgt. En ben je iemand die erin blijft geloven dat hij/zij zijn doelen kan halen, heb je de veerkracht om met tegenslagen om te gaan en heb je professioneel zelfvertrouwen?”

Volgens Hoedeman moeten werkgevers het gesprek met hun werknemers aangaan als ze zien dat werknemers vaardigheden missen, vastlopen op niet meewerkende collega’s, of niet doen waar hun hart ligt. Doe je dit niet of te laat, dan ligt psychisch verzuim op de loer.  Hoedeman: “Sterker nog: er zijn wettelijke verplichte tools, zoals de risico-inventarisatie en -evaluatie die de werkgever inzicht geeft waar de risico’s zitten in z’n onderneming: wie loopt op z’n tenen? Door dan vroegtijdig het gesprek aan te gaan, kun je langdurig psychisch verzuim voorkomen.”