Henk Teunissen
Directeur Rivièra Maison

Zodanig, dat het bedrijf logistiek uit zijn voegen barstte en een nieuw distributiecentrum noodzaak was. Bij de keuze voor de locatie hiervan was een aantal factoren van belang. De meubelen en accessoires van Rivièra Maison zijn populair. Het bedrijf maakte de laatste jaren een groei door van vijftien procent.

Niet gek voor een Nederlands woonmerk, dat ooit in 1948 ontstond uit een bloemenwinkel op de Amsterdamse Overtoom. De ontwikkeling zorgde ervoor dat de zes tot acht - afhankelijk van de drukte - opslagplaatsen niet meer voldeden. Als gevolg hakte eigenaar en directeur Henk Teunissen de knoop door; er moest een nieuw distributiecentrum komen. “Daarbij geven we de voorkeur aan huur in plaats van koop.

Belangrijk was ook dat het kantoor en distributiecentrum dichtbij elkaar liggen, maar wel gescheiden zijn. De beschikbare panden die we bekeken voldeden echter niet aan de wensen. Ze hadden niet de juiste maat, prijs of waren verouderd”, vertelt hij. Dus werd er één ontwikkeld. Uiteindelijk kwam een terrein in het havengebied van Amsterdam hier als beste optie uit de bus.

Besparen

“Naast een gunstige grondprijs, sprak de ligging ons erg aan. Het havengebied heeft veel voordelen. Zo’n negentig procent van onze goederen komt aan over zee. Voorheen werden die vanuit de Rotterdamse haven via trucktransport vervoerd naar onze opslagplaatsen in onder meer Aalsmeer.

Zo’n negentig procent van onze goederen komt aan over zee

In de huidige situatie schakelen we binnenvaart in voor die route. Dat is niet alleen milieuvriendelijker maar ook goedkoper. Zo besparen we zeventig tot negentig euro per container waarmee de logistieke kosten zijn gedaald”, zegt Teunissen.

Daarnaast is de logistiek beter te plannen voor het bedrijf. In de huidige situatie heeft Rivièra Maison zeggenschap over de aankomst van containers, waardoor het bedrijf er bijvoorbeeld voor kan kiezen om er elk uur één te laten aankomen en het personeel gericht kan worden ingezet.

De optimalisering van die logistieke processen is eveneens terug te zien in de kosten, vervolgt hij. De al eerder genoemde grondprijs is lager dan op Rivièra Maisons vorige locatie. Met een paar procent prijsverschil over 17 duizend vierkante meter was dat eveneens een interessante factor bij de locatiekeuze.

Dichtbij kantoor

Het interieurmerk betrok ook een nieuw kantoor, dat conform de wens dichtbij het distributiecentrum ligt; op een afstand van vijfhonderd meter en letterlijk om de hoek. Het stelt inkopers in staat om tijdens een bezoekje ook even de handel te checken in het distributiecentrum. “En het klinkt misschien raar, maar 'Amsterdam' klinkt ook beter over de grens.

Het klinkt misschien raar, maar 'Amsterdam' klinkt ook beter over de grens

Voor onze klanten uit het buitenland – en dat is toch meer dan de helft van onze clientèle – is het gunstig dat we op een half uur van Schiphol zitten zodat ze relatief snel heen en terug kunnen reizen. Daarnaast zijn we slechts twee kilometer van de A5 verwijderd, wat zowel gunstig is voor de inbound als de outbound. Zo was het voor ons bijvoorbeeld ook belangrijk dat de nieuwe locatie niet te ver verwijderd is van de oude met het oog op het behouden van personeel”, vervolgt COO Jack Eijkman.

Projectontwikkeling

Ook in de keuze voor de projectontwikkelaar was een aantal factoren van belang voor Teunissen en Eijkman. “Ik vind het belangrijk dat iemand met je meedenkt. Uiteindelijk leidde dat tot goede voorwaarden en is het pand ontwikkeld volgens onze normen.

We hebben een goede deal en het pand werd turnkey opgeleverd”, zegt Teunissen. De snelheid waarmee het proces zich voltrok kon de heren eveneens bekoren. Eijkman: “In april werd de eerste paal geslagen, in oktober installeerden we de stellingen en half december was de verhuizing een feit. Dat was voor ons heel belangrijk.

We hadden geen ruimte meer om te groeien, we barstten logistiek gewoon uit onze voegen. Een hal erbij huren had de situatie er niet efficiënter op gemaakt. Omdat we werken met seizoenslevering en het cruciaal is dat we onze deadlines halen, was snelheid dus geboden.”

Gunstige voorwaarden

Wanneer gevraagd wordt naar tips voor andere bedrijven en hun locatiekeuze zegt Teunissen: “Voor de meeste bedrijven zijn een gunstige prijs en ligging natuurlijk het allerbelangrijkst. Hoewel de verdere redenen voor vestiging voor iedereen anders zijn, vind ik het een pluspunt dat het kantoor en distributiecentrum zijn gescheiden en ik flexibel ben voor het geval ik een van de twee wil opzeggen.”

Probeer bijvoorbeeld ook na te gaan of de lokale situatie gunstig is

Eijkman voegt toe: “Maar probeer bijvoorbeeld ook na te gaan of de lokale situatie gunstig is; is er sprake van een netwerk waarvan je gebruik kunt maken, van lokale partners? Zijn er andere gunstige voorwaarden? Het was voor ons heel prettig dat vergunningen snel waren geregeld en dat we vrijwel direct in contact werden gebracht met een partner in containerverwerking.

Dat is welkom als je ergens nieuw bent. En, ook mooi, na een belletje dat de stand van de stoplichten om de hoek enige vertraging opleverde, zag ik na een week al dat er aan werd gewerkt. Het helpt je echt verder om je in een goed geoutilleerd gebied te vestigen dat bedrijven verwelkomt. Elk bedrijf moet zich bij een locatie natuurlijk afvragen of die alles biedt wat er nodig is.

Bij ons was dat gelukkig het geval. We hebben aanzienlijk meer meters laten bouwen dan dat nu vereist is. Op dit moment is ongeveer de helft van de capaciteit in gebruik. Dat past bij ons voornemen; nog meer groeien. Dat kan.”