Dat kan een leerzaam avontuur zijn en vaak ook positief uitwerken voor de Nederlandse vestiging van het bedrijf. Zelf heeft Annemarie vanaf begin jaren 1990 zo’n tien jaar in de mediabranche in Rusland gewerkt. Het verhaal is inmiddels bekend, maar het klinkt nog steeds spannend en indrukwekkend. In eerste instantie werkte ze daar voor haar toenmalige werkgever VNU, maar al snel begon ze met haar zakenpartner Derk Sauer voor zichzelf. Een soort sprong in het diepe, die haar wel beviel.

Het verhaal is inmiddels bekend, maar het klinkt nog steeds spannend en indrukwekkend.

“Het leuke was dat we elke dag weer tegen nieuwe onverwachte dingen aanliepen. Ik hou daar wel van. Voor mij zijn dat uitdagingen. Ik kon praktische oplossingen bedenken waar anderen stoppen. En vaak was de oplossing eenvoudig. Het kon bijvoorbeeld gebeuren dat een partij dozen niet langs de douane kwam. Ik ging dan uitzoeken hoe dat kwam. Het bleek bijvoorbeeld dat de dozen niet goed dichtgetaped waren. Dan stuurde ik er iemand op af om dat in orde te maken, waarna de dozen wèl langs de douane konden.”

Ook het werken in een andere cultuur vond Annemarie een uitdaging. Rusland kende, zeker in die tijd, veel bureaucratie en een heel andere werkcultuur. “Bijvoorbeeld op het gebied van facturering werkte men niet met vaste en variabele kosten. Dat kende men gewoon niet. Dat zijn dingen waar je aan moet wennen.”

Veel groei

Op deze manier heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan. Daarmee kan Annemarie nu anderen adviseren en stimuleren. Ze is investeerder in binnen- en buitenland en heeft veel contacten met ondernemers. Op veel plaatsen over de hele wereld zijn nog markten te veroveren, weet zij. “De echte kansen voor ondernemers liggen in andere landen. Vooral ook buiten de bekende Europese markten.

Ik kom zelf vaak in Ghana, daar is men erg gecharmeerd van Nederlandse producten. Mensen daar zijn blij als er iemand uit Nederland komt. Ook landen als Senegal, Gibraltar en Benin kennen veel groei wat betreft de handel in producten uit Nederland.”

Pak het vliegtuig, ga erheen, ontmoet mensen, praat met ondernemers.

Het is voor ondernemers een spannende stap om hun activiteiten uit te breiden naar andere landen. Toch is een uitgebreide voorbereiding volgens Annemarie niet per se nodig. “Het gaat veel meer om ondernemersgeest en zin hebben in avontuur. Pak het vliegtuig, ga erheen, ontmoet mensen, praat met ondernemers. Op die manier kun je een netwerk opbouwen. Overigens is het wèl verstandig om je goed te verdiepen in regelgeving voor bijvoorbeeld import en belastingen. Het is aan te raden om formaliteiten vooraf goed uit te zoeken.”

Annemarie weet dat veel ondernemers huiverig zijn om de sprong naar het buitenland te wagen. De reden is vaak angst voor een negatief effect op de Nederlandse vestiging. “Men is bang om de focus te verliezen. Maar ik kan uit ervaring zeggen dat dat niet zo is. Vrijwel iedereen die de stap maakt, ziet het moederbedrijf in Nederland ook groeien. Uitbreiding naar het buitenland heeft vaak een positief effect op het hele bedrijf. Veel ondernemers zeggen dan ook: had ik dit maar eerder gedaan!”