Oprichters van Yoni

Wendelien Hebly en Mariah Mansvelt Beck
Oprichters Yoni

Naast investeerders die voor de financiële back-up zorgen, gaat het om partijen die de markt kennen, en mensen die in de missie en het product geloven.

Netwerk

“Dat netwerk hadden wij niet”, stelt Wendelien Hebly, medeoprichter van Yoni. “Toch wilden wij na een succesvolle introductie van onze biologisch katoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes in Nederland zo snel mogelijk ook internationaal doorbreken.

De vraag was alleen met wie wij dat het beste konden aanpakken.” Hebly legde die vraag voor aan een adviseur.

Leren van ervaringsdeskundigen

“Wij waren niet op zoek naar een kant en klaar antwoord. Onze adviseur bracht ons in contact met organisaties die dezelfde stap hadden gezet.

Wat zijn voordelen van een eigen buitenlandse vestiging? Wanneer kies je voor een partnerschap? Wie zijn mogelijke partners? Dat wij daar met diverse partijen over konden praten heeft ons enorm geholpen.”

Marktbenadering

Hebly is overtuigd dat kennis van de markt bepalend is voor succes. “Wij geloven in ons verhaal en voor de Nederlandse markt kunnen wij dat uitstekend verwoorden. Maar ieder land heeft heel specifieke kenmerken.

Nederlandse, Belgische, Engelse of Duitse vrouwen stellen allemaal prijs op duurzame biologische producten. Maar onze intieme boodschap moet je voor ieder land wel anders verpakken. Daarvoor heb je lokale partners nodig die jouw visie delen.”