De afgelopen jaren is Oostenrijk niet alleen een winterbestemming, ook de zomermaanden worden steeds populairder onder toeristen.

Het land heeft flink geïnvesteerd in mountainbikeroutes, bergwandelingen en andere uitdagende zomersporten, en weet daarmee een breed publiek te enthousiasmeren voor het zonnige berglandschap.

In de winterperiode wordt veel geïnvesteerd om de kwaliteit van de pistes optimaal te houden. Er zijn onlangs een aantal skigebieden met elkaar verbonden waardoor er 270 km aan prachtige pistes zijn ontstaan - voor zowel de beginnende als de geoefende skiër.

Oostenrijk is het meest populaire land voor een skivakantie. Met name in de bekende skigebieden is de vraag naar de verhuur van bedden groter dan het aanbod. Voornamelijk Saalbach-Hinterglemm-Leogang/Fieberbrunn, Sölden, St. Anton/Lech, Mayrhofen Zillertal,  Serfaus-Fiss-Ladies, Kaprun/Zell am See en Ischgl zijn populair.

Dit zijn dan ook de locaties bij uitstek waar een investering in een appartement of chalet een goed rendement zal behalen.

Investeren

Een tweede huis in een van deze gebieden is met een rendement van zo’n 6 tot 9 procent een stabiele investering. Oostenrijk is zuinig op het uitgeven van grond op de populaire locaties waardoor het aanbod relatief beperkt blijft en mede daardoor een waardestijging van de appartementen en chalets in deze gebieden verwacht kan worden.

Door de populariteit van deze gebieden zijn de verhuuropbrengsten hoog en soms is er ook een huuropbrengst op basis van garantie mogelijk. De wet- en regelgeving rond het kopen en verhuren van een woning kan echter vrij complex zijn. Let daarom als investeerder op de aanwezigheid van een financieel stabiele ontwikkelaar van een professionele verhuur- en beheerorganisatie.