“Voor iedereen die denkt dat dit slechts een hype is: het is een trend die nog veel belangrijker wordt. IT-omgevingen blijven vaak hangen in het oude model van kantoorautomatisering”, zegt Stedehouder.

“Je krijgt een standaard apparaat met standaard applicaties en daar moet je het dan mee doen. Bedrijven willen zoveel mogelijk grip houden op de devices en de applicaties ter bescherming van de gegevens en de bestanden. Maar Mobile Information Management is nu de grote beweging.

Vorig jaar bleek er toch weer de tendens van bedrijven om het Duitse model aan te hangen, waarmee het gebruik van eigen apparaten juist weer werd ingeperkt. Zonde, omdat in 2011 het bedrijfsleven hier soepeler mee omging.”

BYOD reguleren

Veiligheidsproblemen en angst voor datalekkages zijn de voornaamste redenen voor de Nederlandse bedrijven om de vrijheid van het gebruik van eigen apparaten als smartphones en tablets op de werkvloer te beperken. “Bedrijven hebben, zoals ik het altijd noem, een groot fort gebouwd om de schatkist van informatie die nog open staat”, zegt Stedehouder.

“Dat klassieke model van datastores werkt niet. Het is een verouderd informatiebeleid. De oplossing ligt bij de individuele verantwoordelijkheid van de gebruikers en het uitwerken van scenario’s die de bedrijven en de gebruikers verder helpen maar wel veilig zijn. Anarchie op het gebied van informatie is zeker geen oplossing, dus breng daar structuur in. Virtualisatie is een deel van de oplossing.

Dat betekent niet BYOD aan banden leggen, maar reguleren. Ondernemingsraden moeten zich ermee bemoeien en ik dat elk bedrijf met een denktank tot oplossingen kan komen om consumententechnologie zakelijk te gebruiken. Dan open je de discussie zonder dat bedrijven teveel de vrijheden van individuen belemmeren of de privacy schenden van de werknemer. Daar zijn ze in Azië bijvoorbeeld veel verder mee.

Daar is het gebruik van eigen apparaten veel vrijer. Als je het als bedrijf niet doet rem je de eigen ontwikkeling technologische ontwikkeling en maak je er helemaal geen gebruik van. We moeten het oude IT-paradigma loslaten om verder te komen. Voor dit jaar hoop ik daarom op een verregaande maar wel integere individualisering van de ICT.”

BYOD: tips voor werkgevers en werknemers
 

Tips voor werkgevers

  1. Samenwerken levert meer op dan verbieden en aan banden leggen. Medewerkers die met BYOD aan de slag willen moet je koesteren. Het gaat  immers om de mensen die de best mogelijke tools voor hun werk willen gebruiken en daar zelf voor willen betalen. Betrek ze daarom bij het BYOD-beleid en laat ze meedenken over het innovatief gebruik van technologie voor de organisatie.
  2. Beveiliging is essentieel, maar doe het dan wel goed. Spijker niet de toegang tot het apparaat dicht en laat je medewerkers  niet door allerlei hoepels springen om überhaupt met de smartphone of tablet te kunnen werken. Wat je echt moet beveiligen is toegang tot en  gebruik van gegevens en bestanden. Doe dat dan wel zinvol en denk eerst  eens goed na over welke gegevens en bestanden we het hebben, wat  noodzakelijke maatregelen zijn en implementeer die.

Tips voor werknemers

  1. BYOD is prima, maar dan is de smartphone of tablet geen kinderspeelgoed meer. Er zijn hilarische verhalen over BYOD-gebruikers die of alle data zijn kwijtgeraakt of kapitalen mogen betalen aan Apple of Google voor aankopen, simpelweg omdat junior even met de smartphone of tablet zat te spelen. Leuk om te lezen, minder leuk om mee te maken. En het is een indicatie dat je niet goed doorhebt wat de (normale) risico’s zijn. Of jouw tablet is kinderspeelgoed, of het is een tool voor persoonlijk en zakelijk gebruik, niet beiden.
  2. Een smartphone is geen telefoon. Een telefoon is een dom apparaat met knopjes, een smartphone is een draagbare computer met meer rekenkracht dan een computer van drie, vier jaar geleden gekoppeld aan een permanente internetverbinding. Kortom, op zijn minst moet je de volgende maatregelen nemen: (1) gebruik een toegangscode voor het gebruik; (2) gebruik een anti-malware oplossing en (3) denk bij iedere app  die leuk lijkt: “Wat mag de app eigenlijk met de  gegevens op mijn smartphone?”.