Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100.000 bedrijven in 123 landen die zich hebben aangesloten bij BlueBiz. Volgens Bossen is het gezien dit enorme aantal praktisch onmogelijk om deze bedrijven op traditionele wijze te bezoeken. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om op virtuele wijze in contact te blijven met de klant.

Op zoek naar een manier om op virtuele wijze in contact te blijven met de klant

Deze vorm van lifecycle management,met de virtuele assistent (Anna) en bijbehorende video’s, zorgt ervoor dat de situatie van de klant op elk moment wordt belicht. Zo wordt er uitgelegd wat je met BlueBiz kan en hoeveel credits er al gespaard zijn. Alsof je aan tafel zit bij een accountmanager.”

Proactief naar de klant

KLM wil ‘top of mind’ zijn bij bedrijven door de zakelijke reiziger te laten sparen voor gratis reizen. Bossen: “Deze service met gratis tickets is slechts één onderdeel. We organiseren ook bijeenkomsten en netwerkgelegenheden en bieden bepaalde privileges aan het zakelijke segment, waardoor het interessant is om voor KLM te kiezen.

Bij kleine bedrijven zie je dat de reiziger ook vaak de eigenaar is. Die beslist zelf. Als de bedrijven groter zijn dan komt daar vaak een assistente of secretaresse bij kijken. Binnen de grootste bedrijven is er een travel manager die dit regelt.

Binnen de grootste bedrijven is er een travel manager die dit regelt.

Binnen BlueBiz hebben we dus heel vaak te maken met secretaresses of management assistenten die de reizen organiseren. Afhankelijk van het bedrijf passen we onze dienstverlening en proposities aan. Aansluitend is er binnen KLM het corporate recognition programma waarbij we proberen de zakelijke reis zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Soms zijn er omstandigheden, bijvoorbeeld mist op Schiphol, waardoor duizenden passagiers vertraging hebben. Dan moet je keuzes maken en in dat geval kiezen wij voor de zakelijke passagier die we iets eerder willen laten vetrekken. Het is één van de privileges die we verlenen aan onze zakelijke klant. Onze dienstverlening is beter als we precies weten wie er zakelijk aan boord is. We proberen de behoefte te voorspellen aan de hand van gedrag en proactief naar de klant toe te gaan.”

BlueBook

Zo ondersteunen we ondernemers bij het zakendoen in deze landen.

“We hebben een specifiek platform ontwikkeld waar je informatie kunt vinden en in contact kan komen met mensen die zaken doen in Afrika en China. Zo ondersteunen we ondernemers bij het zakendoen in deze landen. Deze maand is Bluebook gelanceerd, een initiatief waarmee we de reisboeker binnen bedrijven ondersteunen bij het samenstellen van de zakenreis. Zo kan je de hulp inschakelen van een collega reisboeker in Japan en aan die persoon vragen wat een goed restaurant is voor een zakelijk diner.

We zien een gigantische ontwikkeling in social media en KLM is daar voorloper in. Daar sluit BlueBook goed bij aan. KLM zal altijd oog blijven houden op de mogelijkheden om voorop te blijven lopen in de industrie en te doen waar het om gaat: het verbinden van mensen.”