Eric van Denderen
Manager Corporate Accounts van VCK Travel

“Een reisbureau heet tegenwoordig een Travel Management Company (TMC).Op elk gebied zijn er innovaties en verbeteringen om het de zakelijke klant nog gemakkelijker te maken. Het Travel & Expense proces wordt steeds beter op elkaar afgestemd. Er is nu voor een organisatie meer controle op de totale uitgaven omdat de mogelijkheden tot inzage sterk verbeterd zijn.”

Alles geregeld

Vroeger boekte een reiziger zelf zijn reis. Er was geen reisbeleid en de keuzes waren beperkt tot Firstclass, Businessclass, Full fare Economy of het kiezen van een duurdere hotelkamer. “Nu kan een reis van deur tot het hotel volledig geregeld worden. En met management informatie systemen is er een sterk verbeterd inzicht in het reisgedrag van de klant.

Daarnaast heeft een zakelijk reiziger bij een compleet verzorgde reis niet te maken met ondoorzichtige prijsstellingen zoals extra kosten voor meer bagage, stoelvoorkeuren en reisbelastingverschillen voor brandstof en beveiliging.”

Prijsvechters richten zich meer dan ooit op de zakelijke reiziger.

Technologie

De opkomst van Mobile Travel Technology zorgt voor een betere communicatie met de klant. “Het gebruik van boekings-informatie Apps, social media, sms updates, WiFi op luchthavens en soms ook in vliegtuigen, zijn oplossingen om het contact met de klant verder te verbeteren.”

Door de opkomst van Internet richten prijsvechters zich meer dan ooit op de zakelijke reiziger. “De reiziger kan daardoor snel online prijzen vergelijken tussen boekingsmachines.” Van Denderen stelt dat boeken via dergelijke machines nooit de service geeft die een TMC wel biedt. “Door de reisuitgaven van de klant te analyseren is een TMC ook in staat goedkoper in te kopen en te leveren.”

Veiligheid voorop

“Elke organisatie heeft een zorgplicht naar zijn werknemer. Men moet altijd kunnen achterhalen waar iemand zich bevindt als er een calamiteit is. Met een E-tracking systeem heeft de organisatie de mogelijkheid zijn reiziger te traceren.”

Verbetering

Van Denderen stelt dat er nog veel verbeteringen mogelijk zijn in het reizen. “Een irisscan op de luchthavens bijvoorbeeld zodat de zakelijke reiziger nog sneller bij zijn gate is en WiFi in elk vliegtuig zodat er onderweg doorgewerkt kan worden. Verschillende maatschappijen bieden dit al, maar nog lang niet allemaal."