Ik neem de proef op de som en ga zelf ondervinden hoe het werken in de trein bevalt. Om 15.00 uur heb ik een afspraak in het centrum van Den Bosch. Om op tijd te zijn moet ik volgens de reisplanner om iets over 13.00 uur de bus pakken, zodat ik om 13.38 in de Intercity naar Den Bosch zit en ruim op tijd bij m’n afspraak ben.

Geheel volgens plan brengt bus 170 me van het Raamplein in Amsterdam naar het Centraal Station, waar aan de voorkant iets van de oude glorie terug te zien is na jaren bouwen aan de Noord/Zuidlijn. Op het station check ik in met de NS - Business Card bij een van de vele poortjes. Ook vandaag vertrekt de trein op tijd.

De feiten: in februari 2012 reed 92,2 procent van de treinen op tijd. Februari dit jaar was dat 94,4 procent, met een afgesproken norm van de overheid van 93 procent. Om 13:38 rolt de dubbeldekker van het Amsterdamse spoor.

Internet in de trein

Helaas zit er in de tweezits configuratie waar ik ben geen stopcontact voor m’n laptop of oplader. Navraag bij de conducteur levert op dat er wel treinen zijn met stopcontacten, maar dus niet in deze dubbeldekker. Ik kan mijn laptop prima op het tafeltje zetten en begin met werken.

De rust in de eerste klasse is rond dit tijdstip weldadig, slechts een handjevol andere zakenmensen die voornamelijk bezig zijn met hun tablet of hun smartphone, reizen met me mee. De treincoupé werkt als een cocon waar je niet gestoord wordt en dus uitstekend kan werken. Het internet werkt soepel, maar niet zo snel als je thuis gewend bent.

Business Centre op station

De stoelen zitten goed in de eerste klasse, hoewel de bekleding vernieuwd mag worden. Rond 14.45 rijden we Den Bosch in en check ik uit bij hetzelfde poortje als waar ik na m’n meeting rond 16.00 uur ook weer incheck. Om 16.08 vertrekt m’n trein vanaf Den Bosch naar Amsterdam Centraal. Deze keer is de coupé goed gevuld en is er alleen nog een vierzitter beschikbaar. Daar zit geen tafeltje voor m’n laptop en ook geen stopcontact. Laptop dus op schoot en daar valt mee te leven.

Toch kan ik me voorstellen dat je, wanneer je elke dag met de trein reist, een tafeltje zeer op prijs stelt. De man naast me leest de krant, de rest van de reizigers is weer druk bezig met laptop, tablet of werkt zich met een rode pen een weg door een stapel rapporten. Op de flatscreen in de coupé staat de overstap vermeld in Utrecht.

Iets na 17.00 uur komen we aan op Amsterdam Centraal. Daar ga ik nog even werken in het Business Centre op spoor 2, speciaal voor eersteklas reizigers. Alle kranten liggen op tafel, er is WIFI, gratis koffie en meerdere goede werkplekken. Hier kun je uren doorwerken of vergaderen in een van de vergaderzalen, die vantevoren te reserveren zijn.

Ongestoord werken

De configuratie van de eerste klasse verschilt en vooral het gebrek aan een stopcontact is een gemis. Maar voor de frequente zakelijke reiziger kan ongestoord werken in de rustige eerste klasse coupé heel productief zijn. Zoals een medereiziger me vertelde: “De dag is langer en productiever.”