“De belangrijkste trend momenteel is dat de middenklasse in landen als China, Brazilië en Rusland en ook in bijvoorbeeld Vietnam, Cambodja en Chili enorm groeit. Dit in tegenstelling tot de verzadigde Europese markt. Doordat grondstoffen er veel sneller worden verbruikt, valt er geld te verdienen.

De bevolking wil en kan meer besteden en dat is voor ons weer interessant’’, vertelt Adjiedj Bakas, trendwatcher en auteur van World Megatrends. “Een andere bijzondere trend is dat de digitalisering in dergelijke landen ontzettend snel verloopt. Het komt doordat opkomende markten vaak stappen overslaan in processen, en soms van bijna middeleeuws naar industrieel gaan.

In die snelle ontwikkelingen is het zaak om als gevestigd bedrijf snel mee te bewegen om geen marktaandeel te verliezen. Ook interessant is het om te zien hoe opkomende markten omgaan met duurzaamheid. We hebben er de mond van vol, maar een land als China is veel meer dan wij geneigd om het begrip in de praktijk te brengen. Ze hebben de beste nieuwe accu’s, de meest duurzame zonnepanelen. Red China is becoming green China, zeg ik wel eens.’’

Veel kansen

Steeds meer multinationals zullen volgens Bakas hun producten eerst testen in opkomende landen, om ze daarna te lanceren in Europa en de VS. De omgekeerde wereld in vergelijking met voorheen. De oorzaak? Aan de opkomende markten kan meer worden verdiend.

In welke markten Nederlanders zich moeten begeven, is wisselend.

Slaat een product daar aan, dan is daarna de rest van de wereld aan de beurt. Hoewel Duitsland de lijst aan- voert als onze belangrijkste handelspartner, zal het volgens Bakas niet lang duren voor China en Rusland daarbij komen. “In welke markten Nederlanders zich moeten begeven, is wisselend.

Maar ik denk zeker dat we met watermanagement een flinke vinger in de pap kunnen hebben, ook food is een interessante markt. Daarnaast zie ik veel kansen liggen in alternatieve energievormen. Nederlandse ingenieursbureaus zijn hier heel bedreven in en kunnen veel kennis overbrengen.’’

Tips voor zaken

De invloed van de door Bakas geschetste trends is dat Nederland op zich, en Europa als geheel, exportgerichter wordt. “Bovendien kun je verwachten dat we zakelijk en ook toeristisch steeds meer een ontmoetingsplek worden. Ook daaraan kun je natuurlijk verdienen. Dit betekent overigens wel dat we harder en ook langer moeten werken.’’ Heeft Bakas nog tips voor ondernemers? “Zakenpartners in het buitenland hebben soms andere mores.

Aziaten bijvoorbeeld willen graag met alle egards worden benaderd, terwijl wij daar niet graag op ingaan. Doe dat wel en probeer iets van de Nederlandse horkerigheid te verliezen. Onthorken is het motto. En leer de MKB’ers in het land waar je zaken wil doen kennen. Ga op vakantie naar het gebied en neem deel aan handelsmissies.’’