Jeroen Stevens
Directeur NGF

Reden voor NGF-directeur Jeroen Stevens om naar nieuwe doelgroepen te kijken. Sleutelwoorden daarbij zijn jeugd en familie. Maar het betekent ook een verandering van de mindset bij golfclubs en golfbanen.

Jeroen Stevens trad in 2009 aan als nieuwe directeur van de NGF, net op het moment dat de economische crisis zich aandiende. Stevens denkt dat de crisis een versneller is geweest van de ontwikkelingen die de afgelopen jaren zichtbaar zijn geworden maar niet de reden. “Het is niet zo dat er veel minder mensen zijn gestart, maar er is afgelopen jaren wel een grotere groep dan in het verleden gestopt. Doordat golfbanen in tegenstelling tot andere sportaccommodaties nagenoeg allemaal privaat zijn gefinancierd heeft een teruggang in aantal leden direct invloed op de exploitatie van een club. Waar je in het verleden lid moest zijn van een golfclub om überhaupt te kunnen golfen, is dat met de groei van het aantal golfers maar ook banen verdwenen. Vroeger kon je bij wijze van spreken vragen wat je wilde, 100% aanbod gestuurd. Nu zit de consument achter het stuur.”

Nieuwe doelgroepen

Voor Stevens betekent het dat de golfsport meer moet kijken naar nieuwe doelgroepen. Met name wil hij zich richten op jeugd en familie. “We willen zeker niet de doelgroep 60+ uitsluiten”, zegt Stevens, “maar het product golf zoals dat nu is, is vooral geschikt voor de oudere doelgroep. We hebben onder onze leden echter ook 125.000 mensen in de leeftijd 35 -55 jaar die wel bij ons geregistreerd staan, die bijna nooit op een golfbaan komen. Blijkbaar sluit een lidmaatschap niet aan op de behoeften van die groep. Die golfers hebben door de week weinig tijd, maar willen wel in het weekend golfen. Als je dan als club juist op die dagen activiteiten gaat organiseren voor de mensen die er door de week ook al zijn, is er voor die veertiger geen reden om lid te worden. Dat moeten we omdraaien.”

Ballenbak

Stevens realiseert zich dat dit geen makkelijke opgave is. “Het is een mindset die moet veranderen”. Ze moeten activiteiten bieden voor die groep, dus ook voor de kinderen van die golfers. En er moet een ander prijskaartje aan hangen. Golf is voor kinderen in Nederland niet de eerste sport, maar de positionering van golf is momenteel wel zo. Clubs bieden voor kinderen schitterende programma’s. Alleen is dat niet wat het kind en de ouders willen, want hun kind zit al op hockey, voetbal en muziekles. Dat kind heeft daar geen tijd voor. Clubs moeten de kinderen gewoon toegang geven tot de accommodatie.

"Waar de clubhuizen multifunctioneel zijn gemaakt en waar naschoolse opvang, muziekles en allerlei activiteiten normaal zijn."

En wil je de ouders in het weekend hebben, dan moeten daar ook mogelijkheden voor kinderen zijn. Nu zijn clubhuizen voornamelijk gericht op ouderen. Er moeten speeltoestellen of een ballenbak bij het clubhuis staan. Golfbanen hebben tientallen hectare grond waar je van alles mee kunt doen.” Stevens wijst naar de hockeybond waar de clubhuizen multifunctioneel zijn gemaakt en waar naschoolse opvang, muziekles en allerlei activiteiten normaal zijn. “We kunnen veel leren van de KNHB. Die verandering zal niet vanzelf gaan. Maar op het moment dat het echt noodzaak wordt voor de clubs zal dat zeker gebeuren.”

Jeugdclub

Om de jeugd en familie doelgroepen te stimuleren zou een marketingpartner die zich richt op die doelgroep een mooie acquisitie zijn. Mogelijk dat de nationale jeugdclub die de NGF wil oprichten interessant is voor een partner. Het potentieel is er. Er zijn zo’n 75.000 tot 125.000 kinderen waarvan de ouders golfen en hun kinderen niet.

Behalve naar een marketingpartner voor het jeugddomein is de NGF ook op zoek naar jonge ambassadeurs die de jeugd aanspreken, zoals het pas 18-jarige talent Anne van Dam. De ambassadeurs hoeven zeker niet per definitie topgolfers te zijn, maar kunnen ook golfende celebrities zijn die de jongere doelgroep aanspreken.”

Ook het platform Golf.nl dat de NGF onlangs heeft opgericht is een voorbeeld van de rol die de golffederatie wil spelen in het laagdrempeliger maken van golf en in het stimuleren en activeren van golfers om ze meer en beter te laten golfen. De communicatie was in het verleden uitbesteed aan Sanoma, maar de NGF heeft inmiddels de communicatie helemaal in eigen hand genomen. Het on- en offline platform bestaat op dit moment uit een website, het magazine GOLF.NL en krant GOLF.NL Weekly, die 35 keer per jaar uitkomt.