1. Winston Golf in Mecklenburg in Duitsland

“Niet omdat Winston toevallig ook een sponsor van mij is, maar het is echt een heel unieke golfbaan. Een linksbaan, die midden in het land ligt. Je weet niet wat je ziet als je daar het terrein opkomt.”


2. Celtic Manor Resort in Newport in Wales

“De baan waar in 2010 de Ryder Cup is gespeeld. Ik heb er drie keer gespeeld en ben er steeds hoog geëindigd. Steeds als ik daar de baan op stap voel ik mij thuis en gaat het ook goed.”


3. Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort

“We spelen op de Europese Tour heel vaak op moderne golfbanen. De Kennemer is juist een mooie ouderwetse baan waar je steeds erg goed moet nadenken waar je moet slaan. En ik speel er vaak goed. Het KLM Open vindt in 2015 opnieuw op de Kennemer plaats.”


4. TPC Sawgrass in Ponte Vedra Beach in Amerika

“Het is een fantastische golfbaan. Ik heb daar nog niet echt goed gespeeld, maar golftechnisch is deze golfbaan zo goed. Hij is zo slim aangelegd. Als je goed speelt kun je daar een mooie score maken, maar als het tegenzit is het echt een draak van een baan. In Amerika is het een van mijn favoriete banen.”

Foto: photogolfer / Shutterstock.com


5. Sentosa Golf Club in Singapore

“Dit vind ik persoonlijk de moeilijkste baan om te spelen. Op deze baan is jarenlang de Barclays Classics gespeeld. De baan ligt aan de haven en het is golftechnisch een van de moeilijkste banen die er is.”

Foto: Jordan Tan / Shutterstock.com