Jeroen Weijermars
Oprichter Zjerom & Docent aan de HvA

Hierdoor zijn de exposure mogelijkheden exponentieel toegenomen. Daarom is het des te opvallender dat de georganiseerde sport in Nederland, Studio Sport nog steeds als heilige graal van de sport exposure ziet.

Terwijl veel sporten mopperen over hun onzichtbaarheid bij het grote publiek laten zij kansen liggen. Door nieuwe media in te zetten kan iedere sport op internet zijn eigen kanaal creëren en in beeld te komen bij de eigen fans en bij nu nog onbekende kijkers.

Immers, het doorklik effect zorgt voor een groot potentieel. En zelfs zonder deze ‘klikkijkers’ heeft iedere onzichtbare sport op basis van de eigen fanbase een groot potentieel.

Door de bank genomen zijn dit bij de sportbond geregistreerde participanten, de fans en andere betrokkenen. Internet maakt het mogelijk deze totale achterban te voorzien van beelden. Daarbij kent iedere sportachterban doorgaans zijn eigen sportspecifieke DNA.

“Mooi voor potentiële sponsors” zegt de marketingman in mij. In het verleden liep diezelfde marketingman tegen het gebrek aan exposure mogelijkheden aan. Buiten de toeschouwers bij de wedstrijden zag niemand deze sporten. En dat gaat via de klassieke nationale televisie in