In die situatie is het afgelopen jaar verandering gekomen. “Via een PIN Voorschot kon ik snel, zonder ingewikkelde aanvraagprocedure en tegen goede voorwaarden over extra geld beschikken”, vertelt de heer Willemsen, eigenaar van bakker Derks in Arnhem. “Dankzij die financiering heb ik nieuwe apparatuur kunnen kopen. Een aanschaf die zich inmiddels in rap tempo terugverdient.”

Net als Bakker Derks zijn er meer bedrijven die geen of moeilijk toegang hebben tot (werk)kapitaal. De banken zijn nog steeds erg selectief in hun acceptatiebeleid als het gaat om het financieren van detailhandel of horeca. Gelukkig is er nu wel een alternatief. Het PIN Voorschot voorziet winkeliers en horecaondernemers van voorschotten variërend van twee tot vijftigduizend euro. Het gaat hierbij uitsluitend om kortdurende kredieten met een looptijd van circa zes maanden. De terugbetaling gebeurt dagelijks via de Pinautomaat van de winkelier.

Aflossing gekoppeld aan dagelijkse omzet

“Ik had op korte termijn nieuwe apparatuur nodig”, vertelt Willemsen. “Bij mijn eigen bank kreeg ik nul op het rekest. Via een direct mail brochure had ik gelezen over het PIN Voorschot. Dat leek me ideaal. Na een telefoontje kon ik nog diezelfde week terecht voor een persoonlijk gesprek en daarna was het allemaal heel snel geregeld. Het PIN Voorschot is overzichtelijk en de dagelijks automatische afbetaling via mijn pinautomaat is makkelijk en slaat geen gat in mijn cashflow.” Dat komt doordat de aflossing is gekoppeld aan de dagelijkse omzet. “Op een drukke dag met veel omzet, los ik zo meer af dan op een dag met weinig omzet. Die flexibiliteit vind ik enorm prettig. Zo heb ik nooit een cashflowprobleem.” Verspreid over heel Nederland maken al ruim 120 ondernemers gebruik van dit product dat sinds 1 maart 2015 verkrijgbaar is.