Spaanse Droomhuizen

“Na het inzakken van de huizenmarkt in 2007 en de start van de crisis is sinds enkele jaren de internationale huizenmarkt in Spanje uit het slop”, vertelt Erwin Hartgring, eigenaar van makelaardij Spaanse Droomhuizen. En er zijn meer voordelen: “Het beste klimaat van Europa, de lage rente, de politieke stabiliteit en het immer toenemend toerisme.”

Meer huis voor je geld

Bovendien is het prijspeil goed. “Je koopt hier vaak meer huis voor je geld dan in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië of uiteraard Nederland. Door de instabiliteit in landen als Griekenland en Turkije en de lage rente, is het nu de prijzen nog laag zijn interessant om te kopen in Spanje. Zowel voor eigen gebruik als puur voor de investering en het rendement. En door het klimaat blijft het absoluut het vakantieland bij uitstek.”

Meer dan strand

“Doordat de zon hier bijna elke dag schijnt, leef je meer buiten en zijn de mensen ook vriendelijker en behulpzamer. Het is gewoon een andere manier van leven. Spanje heeft ook veel meer te bieden dan alleen maar strand. Prachtige natuurgebieden, veel cultuur en ook culinair is er voor ieder wat wils. Ook qua bouwstijlen heeft het land veel te bieden: “Naast de veelal bestaande Spaanse, rustieke stijl is er momenteel veel vraag naar strakke moderne nieuwbouwvilla´s en kleinschalige laagbouw appartementencomplexen.”

Costa’s en Valencia

De keuze voor de plek van een tweede huis is heel persoonlijk. “Uit oogpunt van populariteit blijven de Costa Blanca en de Costa del Sol favoriet. Daarnaast is momenteel zowel de stad Valencia als wel de regio rondom erg in trek. De prijzen zijn in verhouding tot Barcelona en andere regio’s nog zeer gunstig en met de groeiende aantrekkingskracht van Valencia, een prachtige stad met cultuur, maar ook schitterende stranden een goede investering.”

Wilt u meer informatie of op zoek naar een droomhuis in Spanje, kijk op www.spaansedroomhuizen.com en www.makelaarvalencia.nl.

Zie hieronder nog meer foto's van Spaanse Droomhuizen