Peter de Haas
Partner Sales Lead voor Microsoft Nederland

Dat stelt Peter de Haas, partner sales lead voor Microsoft Nederland. Verschillende ontwikkelingen in de markt, stuwen Het Nieuwe Werken en de technologie die daarbij nodig is omhoog.

“We hebben tegenwoordig een breed palet aan apparaten”, vertelt Peter de Haas. “We gebruiken pc’s, tablets, laptops, smartphones. We kunnen kiezen uit een apparaat dat het best bij de werkzaamheden past. Het is niet nodig om alle medewerkers met een laptop en een tablet uit te rusten.”

Privé-apparatuur

Daarnaast gebruiken werknemers hun privé-computer steeds meer om in te loggen op een bedrijvennetwerk. Of organisaties staan toe dat apparatuur ook voor privé-doeleinden wordt gebruikt. Dat moet wel veilig gebeuren en volgens de wet- en regelgeving. Bovendien ontwikkelt de technologie zich razendsnel.

De Haas: “Het is lastig om als bedrijf op te boksen tegen alle geavanceerde apparatuur die werknemers als consumenten aanschaffen. Het is om die reden bijna wenselijk dat werknemers hun privé-apparatuur voor zakelijke doeleinden gaan inzetten. Nieuwe apparaten die zowel aantrekkelijk zijn voor zakelijk als voor privé gebruik maken dit eenvoudiger.”

“Vooral jonge werknemers maken veelvuldig gebruik van hun netwerken via social media."

Opkomst social media

De opkomst van social media maakt dat we op een andere manier aan informatie komen. “Vooral jonge werknemers maken veelvuldig gebruik van hun netwerken via social media. Zakelijke en niet-zakelijke netwerken raken daardoor steeds meer met elkaar vervlochten. Je kunt van pas afgestudeerden niet meer verwachten dat ze die netwerken kunnen en willen scheiden.

Applicaties en websites worden bovendien steeds geavanceerder. Websites zijn allang geen statische pagina’s meer. Je kunt er formulieren op invullen of berekeningen mee maken.”

Beheren van technologieën

Veel ICT organisaties zijn van origine gericht op controle: ze richten een standaard werkplek in met standaardapparatuur en bepalen voor de werknemer waarmee gewerkt moet worden. Dat verandert: de controlerende en uitvoerende taken maken plaats voor het beheren van alle technologieën.

ICT organisaties staan nu voor de uitdaging hoe ze alle nieuwe mogelijkheden zo optimaal mogelijk kunnen faciliteren. Cloud computing is daar een goed voorbeeld van: een aantal diensten zoals e-mail en de opslag van documenten wordt door veel ICT afdelingen steeds meer in de cloud ondergebracht. Daarmee zorg je ervoor dat de gebruiker overal en met elke apparatuur kan beschikken over diensten en informatie.

De Haas: “Er is erg veel mogelijk, en het is voor organisaties vaak lastig om een passende keuze te maken uit alle nieuwe technologieën en oplossingen. De hulp van een ervaren partij om de gewenste verandering te begeleiden is vaak zeer gewenst.”

De werkzaamheden en technologie daar zo op afstemmen dat werknemers er optimaal gebruik van kunnen maken wordt de focus.

Andere rol voor ICT-afdeling

Het uitbesteden van diensten betekent overigens niet dat ICT afdelingen zullen verdwijnen, aldus De Haas. “Ze krijgen alleen een andere rol. Ze gaan zich minder bezig houden met de boel draaiende houden en zich meer richten op het beschikbaar stellen en koppelen van alle faciliteiten, onder meer door gebruik te maken van de innovatie die beschikbaar is en komt.

De apparaten zijn niet langer het uitgangspunt, maar de werkzaamheden en technologie daar zo op afstemmen dat werknemers er optimaal gebruik van kunnen maken wordt de focus. Dat betekent dat iemand met een administratieve functie een vaste werkplek krijgt terwijl een verkoper eerder wordt voorzien van een tablet en smartphone.”