Nico van Essen
Voorzitter werkgroep Distributie en Fulfilment Thuiswinkel.org

Retailers en pakketverzenders proberen steeds beter in te spelen op de wensen van de consument en deze keuzevrijheid te bieden, zo vertelt van Essen. "Het aantal afleveropties neemt toe. Consumenten kunnen aangeven of ze een pakketje volgdende week, of morgen tussen twee en vier willen ontvangen.

Packstation

Een andere trend die al toegepast is in Duitsland en België, is die van een packstation, vergelijkbaar met kluisjes op een station, waarbij de klant met een code het pakketje kan halen. Het grote voordeel is dat de koper zeven dagen per week en 24 uur per dag zijn bestelling kan ophalen na vooraf zijn voorkeur aan te hebben gegeven. Een heel interessante ontwikkeling.

Inmiddels test men deze optie ook in Almere. In het buitenland is het een groot succes", zegt Van Essen. Daarnaast is de same day delivery volgens hem een trend in wording in ons land. Wie voor 16 uur bestelt kan tot 22 uur diezelfde dag tegen een extra vergoeding zijn gewilde product tegemoet zien.

Internationaal

Van Essen hoopt dat de internationalisering in de distributie en logistiek ook zal toenemen. “De distributie is op orde in Nederland, waarom zou je die niet meer internationaliseren? Webondernemers zijn vaak veroordeeld tot hun lokale vervoerder die op dit gebied meestal nog niet Europees is georiënteerd. Dat kan beter. Ik pleit voor een platform waar men allerlei informatie kan vinden over de manier van handelen in het buitenland.”

Er zitten namelijk nog wel wat haken en ogen aan internationale verzendingen, zo meent hij. “Het bestelgedrag van Fransen bijvoorbeeld is heel anders, dat moet je wel weten. En in ons land is het geen probleem om een pakketje bij de buren af te leveren, maar in Duitsland is dat absoluut niet de bedoeling. Daarnaast is bij ons 14 dagen bedenktijd gewoon, terwijl in andere landen soms een periode van 30 dagen geldt.

Verder zijn er nog de invoer- en uitvoerrechten en BTW. Is een retailer hiervan niet op de hoogte, dan kunnen er heel wat kosten op zijn bordje terechtkomen. Soms komt een pakketje bijvoorbeeld terug uit het buitenland en is het vereist hier weer invoerrechten over te betalen. Harmonisatie van de regelgeving zou een deel van de oplossing kunnen zijn.”

Retourneren

Daarnaast is retourlogistiek een factor waarmee retailers te maken krijgen. Van Essen illustreert het ideale scenario met een voorbeeld: “Een grote kledingketen plaatst in de pakketjes standaard een retourlabel. Wanneer er iets terug moet, plak je het label op hetzelfde pakketje en stuur je het op. Handig. Aan de andere kant streef je bij sommige producten juist weer naar een afname van de retourstroom en communiceer je dus goed wat je levert.”