Portret Meindert Wolfraad

Meindert Wolfraad:

“Een lichtgewicht aluminium snelvarende zeewaardige sloep. Dat kenden ze niet in Australië. Maar inmiddels breken wij ook door op de Nederlandse markt. En daar zijn wij enorm trots op.”

“Het geld dat ik daarmee verdiende, heb ik geïnvesteerd in een nieuwe onderneming: “Lekker Boats”. In de havens zag ik superjachten en vissersboten. Maar de in Nederland zo geliefde sloep ontbrak. Ik heb in Nederland snelvarende aluminium sloepen laten bouwen en die geïntroduceerd op de Australische markt. Dat gaat zo goed dat ze in Australië niet praten over een sloep maar over een ‘Lekker’.”

Een ‘Lekker’ staat garant voor Nederlandse kwaliteit. “Ons eerste model van de Damsko was al van uitstekende kwaliteit. Maar door goed naar je klanten te luisteren, kun je altijd verbeteringen realiseren. De Damsko is een moderne klassieker waarbij de focus ligt op het bereiken van maximale snelheid én maximaal comfort. En iedere sloep kan naar wens van de klant individueel worden geconfigureerd.”

Het Lekker-team stelt de klant centraal en dat wordt gewaardeerd. “Onze klanten voelen zich betrokken bij Lekker. Die betrokkenheid gaat zo ver dat een aantal van hen inmiddels ambassadeur is. Zij verkopen ons product in onder meer de Verenigde Staten, Scandinavië en Europa. In de afgelopen vijf jaar is de omzet vervijfvoudigd.”

De wereldwijde vraag naar de sloep stijgt zo snel dat Lekker Boats de productiecapaciteit wil uitbreiden. “Samen met onze huidige en onze nieuwe relaties willen wij extra werkkapitaal genereren om op korte termijn meer sloepen te kunnen bouwen zodat wij niet alleen op bestelling maar ook vanuit voorraad kunnen leveren.”