Marco Koet

Marco Koet
Partner MKPC

Dat is de overtuiging van Marco Koet, managing partner bij MKPC. Een organisatie die bedrijven helpt om op een efficiënte en effectieve manier hun werkzaamheden uit te voeren.

“Het één kan niet zonder het ander. Mijn ervaring is dat je bij het uitvoeren van verbeterprojecten, bijvoorbeeld aan de hand van Scrum Agile of Lean Six Sigma, pas echt blijvend succes boekt op het moment dat je zowel de tools en technieken goed weet te gebruiken, als ook weet in te spelen op de juiste mindset.

Wanneer je je alleen richt op het correct uitvoeren van het project dan wordt de aanpak heel instrumenteel. Met de schijnzekerheid dat als we nou maar op de nette en correcte manier de projectmanagement methode uitvoeren, eerst template A, dan methode B, helemaal volgens het boekje, we vanzelf tot een goed eindresultaat komen.

En dat is dus niet zo. Je hebt dan wel een prachtig mooi ontwerp op de tekentafel liggen, waarvan je met elkaar zegt ‘Wow!, het zou mooi zijn als het zo werkt’, maar vervolgens gaat niemand er mee werken. Want het ontbreekt bij de betrokkenen, de mensen om wie het gaat, aan draagvlak en echte acceptatie. Ja, hoever ben je dan?

Het is steeds weer een tango for two

Richt je je alleen op de acceptatie van de verbetering, de menskant, dan mis je weer de diepgang voor een echt goed werkende oplossing. Je hebt beide dus nodig voor een blijvend succes!

Bij MKPC geloven wij daarom in de combinatie: resultaten boeken met de kracht van bewezen methodes en ook de juiste aandacht voor de betrokkenheid van de mensen die er dagelijks mee werken. Zodat zij niet alleen de verandering ondergaan, maar deze ook tot stand brengen.

Het is een misvatting dat mensen een hekel hebben aan veranderen, maar ze hebben er wel een hekel aan veranderd te worden. Je moet er dus voor zorgen dat je mensen echt betrekt en een rol geeft in de veranderingen die je door wilt voeren. Het is van belang dat het niet als een mededeling op maandagochtend komt: We gaan het morgen helemaal anders doen.

Het is een misvatting dat mensen een hekel hebben aan veranderen. Ze hebben er wel een hekel aan veranderd te worden.

De kunst is om iedere keer een combinatie te maken tussen het toepassen van (project) technieken en hoe je mensen daarin een rol geeft. Dat spreekt mij dan weer heel erg aan in de methode van Lean Six Sigma. Voer je een Lean Six Sigma project namelijk goed uit, dan zitten er in die aanpak allerlei momenten waarbij je mensen kan betrekken.

Je bent dan heel workshopwise bezig om met de mensen uit het werkveld zelf te ontdekken hoe het proces in elkaar zit en hoe dat slimmer kan. De betrokkenen zijn hierdoor onderdeel geworden van het veranderingsproces en van de oplossing die mogelijk geïmplementeerd gaat worden. Dan is er niemand meer die aan het eind van de rit zegt: Dat is een rare oplossing…

Ze hebben er immers zelf over meegedacht! Ik zie nog te vaak om me heen dat projectmethoden tot doel op zichzelf worden verheven. Het wordt tijd dat we juist deze methoden gaan inzetten om de échte doelen te halen: een eindresultaat neerzetten waarin meerwaarde wordt geboden aan de klanten, de medewerkers en daarmee ook de organisatie zelf. Op een efficiënte manier.

En daar is de intrinsieke betrokkenheid van mensen hard bij nodig!”

TIP

Bekijk in dit filmpje de tip van Marco Koet over processen verbeteren.

Meer informatie?

Klik dan hier of ga naar www.mkpc.nl