“Er wordt nu geïntegreerd en flexibel geopereerd, vaak vanuit afgelegen vestigingen. Mijn eigen carrière past eigenlijk goed bij het verhaal van Emerson Process Management. Ik heb zelf eerst vier jaar lokaal gewerkt voordat ik internationaal ging”, vertelt Noppers, die twintig jaar geleden als projectleider begon bij Emerson; een bedrijf dat veel projecten doet voor de grote spelers in de olie- en gasindustrie. Noppers' thuisbasis is Nederland. Van daaruit reist hij voor projecten de hele wereld over.

Wereldwijd organiseren

“Vroeger werd er vooral lokaal gewerkt en was ook het projectmanagement lokaal. Twintig jaar geleden hadden we bijvoorbeeld een project in China of Afrika. Dan gingen we er met een heel projectteam heen. Dat is nu echt verleden tijd.

Door de globalisering pakken we projecten anders en sneller aan. Expertise is verspreid en ook de kosten zijn in andere landen soms lager. De geografische lijnen zijn vervaagd. Wij doen nu projecten, waarbij expertise en resources vanuit tien locaties over de hele wereld betrokken zijn.”

Er wordt vanuit de ‘multidimensionale benadering’ gewerkt voor nieuwe projecten. “Klanten komen bij ons en onze technologieën en dienstverlening uit als ze hun operationele kosten willen verlagen, de productie willen verhogen, of opereren in geografische locaties waar minder ervaren werknemers beschikbaar zijn”, aldus Noppers.

“Wij kunnen voor een grote nieuwe opdracht binnen een week een geïntegreerd team optuigen dat overal op de wereld hetzelfde systeem gebruikt. Dat gaat veel flexibeler dan vroeger. Iedereen krijgt toegang tot dezelfde projecttools, zodat de teams gezamenlijk bouwen wat de opdrachtgevers willen hebben. Wij doen dat de ‘Emerson Way’, zoals we dat noemen. Dat wil zeggen dat wij alles wereldwijd consistent organiseren en vervolgens uitvoeren. Omdat we globaal georganiseerd zijn, kunnen we heel flexibel opschalen naar een grote capaciteit voor projecten. A la minute, bij wijze van spreken.”

In de cloud

In het projectmanagement van Emerson kan er een projectmanager uit Nederland komen, een applicatiespecialist uit Amerika, een programmeur uit India, voor een project in Korea. “Dan heb je behoefte aan globale methoden, standaarden en oplossingen”, vertelt Noppers. “Wat iemand in Singapore invoert in het systeem, is een seconde later in China al verwerkt. In de toekomst zullen we ook steeds meer in de cloud gaan werken.

We werken steeds minder met documenten en meer met data, waardoor het steeds belangrijker wordt dat alle team members – waar ze ook zitten in de wereld – realtime toegang hebben tot de actuele data; vandaar de noodzaak tot enterprise projecttools.

Die enterprise tools zullen steeds meer in de cloud geplaatst worden, zodat ook onze klanten direct toegang hebben tot onze systemen en de projectinformatie. Op deze manier kunnen we samenwerken met onze klanten, waar de klant of het projectteam zich ook bevindt. Voor klanten is dit steeds belangrijker, omdat deze aanpak ertoe bijdraagt dat complexe projecten binnen budget en tijdsplanning worden opgeleverd.”