Acht jaar geleden kwam Berghuis via internet in aanraking met scrum. “We zochten simpelweg naar een betere manier om met opdrachtgevers samen te werken. We waren het eerste ontwerpbureau in Nederland dat Scrum omarmde.” De aanvragen voor praatjes en trainingen stroomden binnen. Daarom richtte hij samen met trainingsbureau Gift de ScrumAcademy op.

Scrum op maat

Vanhoucke: “Scrum is de bekendste methode om agile te werken. Agile staat voor wendbaarheid en flexibiliteit in complexe en veranderende situaties. Scrum is ontwikkeld voor het schrijven van software. Wij hebben het aangepast en ingezet voor het ontwerpen van digitale media. Nu zien we dat steeds meer sectoren enthousiast raken.

Een van de basisgedachtes van de agile filosofie is immers inspect & adapt. Dat betekent dat je het proces aanpast aan de situatie. Marketing, communicatie, productontwikkeling; de mogelijkheden zijn grenzeloos, zien we. Maar daarvoor moet je de agile filosofie slim naar je hand kunnen zetten en durf tonen.”

Scrumzombies

Scrum heeft veel zichtbare ‘structuur’ met stand-ups en post-it’s, maar daarin schuilt ook een gevaar. Berghuis: Als mensen zich puur dáár op focussen krijg je zogenaamde scrumzombies en bereik je niet de beoogde innovatiesnelheid.

Scrum is een geweldig vehikel, maar een krachtige innovatiecultuur is de brandstof om snelheid te maken.

Dan zullen organisaties onterecht Scrum de schuld geven en afdanken. Scrum is een geweldig vehikel, maar een krachtige innovatiecultuur is de brandstof om snelheid te maken. Dat realiseren te weinig organisaties zich nog.”

In die overtuiging onderscheidt ScrumAcademy zich van andere bureaus. Berghuis en van Vanhoucke benadrukken dat bij Scrum de cultuur en people skills belangrijk zijn om een project te laten slagen.

Capaciteiten aanleren

Scrum is als methode op zich dus niet moeilijk te leren. “Binnen twee dagen kan iedereen het leren. Of je het dan ook kunt laten werken, hangt af van de eerder genoemde people skills. We kunnen tijdens een training deze ‘slapende’ capaciteiten activeren.”

Berghuis en Vanhoucke stellen: “Om succesvol te scrummen moeten teamleden risico durven nemen en zich kwetsbaar op durven stellen. Fouten maken mag; je leert ervan. Fouten maken mag, in ruil voor tempo. En Scrum doe je als team, niet als individu.

Initieel is er soms weerstand tegen de openheid van de aanpak, maar zodra mensen er met de juiste mindset mee aan de slag gaan, ontstaat er altijd openheid en enthousiasme. Niemand wil nog terug."

Belangrijk project kiezen

Een advies aan organisaties die willen scrummen: “Begin met een concreet en belangrijk project. Alleen een belangrijk project leidt tot genoeg focus in het team. Daarmee valt of staat Scrum.

Scrum moet ook voldoende hoog in de organisatie omarmd worden. Het is een visie op innovatie, geen projectaanpak. ING startte twee jaar geleden met scrumteams, zij gingen all-in. Dat was een dappere en heldere keuze.”