De Stichting Webshop Keurmerk wordt gesteund door de Consumentenbond en heeft samen met de bond de voorwaarden opgesteld waaraan een webshop dient te voldoen. Een webshop wordt pas goed gekeurd wanneer deze geheel voldoet aan de nieuwste Europese wetgeving.

 

De belangrijkste punten waar de Stichting Webshop Keurmerk naar kijkt en op keurt zijn de volgende:

  1. Algemene voorwaarden dienen op de webshop te staan.
  2. De webshop dient de herroepingstermijn van 14 dagen duidelijk te vermelden op de webshop.
  3. De webshop dient in het geval van een retournering binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst het geld te crediteren.
  4. Er dient een duidelijke contactpagina aanwezig te zijn met de contactinformatie en BTW- en KVK-nummer.
  5. Heldere informatie over de verzendkosten en betaalmogelijkheden.
  6. De consument dient de mogelijkheid te hebben om 50% van het bedrag achteraf te betalen.
  7. Er dient een privacy policy op de webshop te staan.
  8. Er dient een klachtenpagina te zijn.

 

Naast de verplichte punten zorgt ook een klantbeoordelingssysteem voor meer vertrouwen. Stichting Webshop Keurmerk is daarom een samenwerking aangegaan met Kiyoh (onderdeel van DTG/DeTelefoongids) waardoor de leden van Webshop Keurmerk een gratis klantbeoordelingssysteem kunnen gebruiken.

De ervaring van klanten worden gecombineerd met de certificering door het Webshop Keurmerk om zo meer vertrouwen te wekken onder webshop bezoekers. In de praktijk blijkt dit conversie verhogend te werken.

Meer informatie over de wetgeving en voorwaarden kunt u vinden op www.keurmerk.info of u stel uw vraag via info@keurmerk.info