“We voelen ons allemaal sterk met elkaar verbonden. Dat is een van de belangrijke kenmerken van een familiebedrijf.” Naar de lange termijn kijken vindt Leeser een ander belangrijk kenmerk.

Als schaduwminister voor familiebedrijven van ONL toont hij zich een gepassioneerde ambassadeur. Niet te veel praten, maar de mouwen opstropen is zijn devies. Korte, heldere antwoorden op onze vragen zijn het resultaat.

Gassan Diamonds

Bijna een half miljoen bezoekers per jaar en één van de trekpleisters in Amsterdam: Gassan Diamonds. Een familiebedrijf waarvan de geschiedenis kort na de Tweede Wereldoorlog begint. “Toen werd het bedrijf opgericht door mijn grootvader Samuel Gassan. Hij hield zich voornamelijk bezig met het slijpen van diamant en met de import en export van zowel ruwe als geslepen diamanten, edelstenen en juwelen.

Wij waren groothandel en detaillist tegelijk. Vanuit alle hoeken van de wereld kwamen toeristen naar Amsterdam om onze diamantslijpers aan het werk te zien. Mijn grootvader merkte door toeristen rond te leiden en uitleg te geven over ons ambacht dat zij diamanten kochten. Tot op de dag van vandaag blijkt deze formule zeer succesvol.”

Voor ons bedrijf geldt ook nog eens dat we met ons product altijd betrokken zijn bij mooie momenten.

Wat maakt een familiebedrijf succesvol?

“Wij denken vooral aan de lange termijn, hebben geduld en niet de drang om iedere maand betere cijfers te moeten presenteren. Dat laatste doen we natuurlijk wel graag, maar er zit niet de enorme pressure op die beursgenoteerde bedrijven wel hebben.

Voor ons bedrijf geldt ook nog eens dat we met ons product altijd betrokken zijn bij mooie momenten: geboorte, trouwen, slagen, verjaardagen en jubilea. Of gewoon als cadeau, omdat je haar de meest geweldige vrouw van de wereld vindt. Dat maakt ons vak en bedrijf heel bijzonder.”

Welke rol speelt de opvolging?

“Ik had me ooit voorgenomen om voor m’n 50ste het stokje over te dragen. Ik ben nu 58; het is dus anders gelopen. Een roof, minder bezoekers door de ziekte SARS en de financiële crisis zorgden ervoor dat we er allemaal vol voor moesten gaan. Niet echt het juiste moment om de leiding van het bedrijf over te geven. We zitten nu in rustiger vaarwater. We groeien gestaag, zowel in omzet als in bezoekersaantallen.

Mijn vrouw en ik trekken ons bij gelegenheid wat meer terug, zodat de aandacht uitgaat naar de vierde generatie. Dat zijn belangrijke stappen op weg naar de overdracht. Het thema wordt regelmatig binnen de familie besproken. Onze deskundige Raad van Commissarissen helpt ons bij dit vraagstuk.”

Laat je gezicht zien, leg je oor te luisteren en bouw een netwerk op.

Zijn innovatie en internationalisering belangrijk?

“Je moet je als bedrijf steeds willen vernieuwen. Wij hebben unieke producten in de markt gezet, zoals Choices by DL en de patentlijn Gassan121. Een diamant met 57 facetten heet een briljant. Wij hebben onderzoek gedaan naar nog meer schittering. Inmiddels kunnen wij een diamant maken met 121 facetten: Gazan 121. Goed voor de bedrijfsnaam en goed voor het product.

Kijkend naar onze internationale activiteiten, zorgen we ervoor dat we de landen bezoeken die interessant voor ons zijn. Samen met mijn vrouw maak ik iedere herfst een reis naar het Verre Oosten om daar directe contacten te leggen met reisorganisaties. Aan die bekendheid werken we stap voor stap, zodat we er controle over houden.

Lokale contacten inschakelen is heel belangrijk, net als het regelmatig afleggen van bezoeken. Laat je gezicht zien, leg je oor te luisteren en bouw een netwerk op. Het beheersen van de taal van het land is dan erg handig. In ons bedrijf spreken we 26 talen.”