Vincent van Dijk
Trendforecaster en partner bij HBMEO

Door de komst van internet is er steeds minder traffic in de winkel. Aan ondernemers dus de taak om op een slimme manier op deze concurrentie in te spelen.

De ondernemersvereniging van de Beethovenstraat in Amsterdam startte samen met HBMEO het platform ‘het Shopping Street Innovation Lab’. In deze winkelstraat worden nu retail-innovaties in de praktijk getest en de effecten gemeten door zowel ketens als zelfstandige ondernemers.

Innovaties

“Innoveren ervaren ondernemers vaak als duur en tijdrovend en dat is ook zo, maar op een gegeven ogenblik moet je dingen gewoon gaan proberen wil je kunnen blijven concurreren met het internet,” zegt trendforecaster Vincent van Dijk.

“Dankzij dit samenwerkwerkingsproject is er een fonds opgezet waardoor wij innovaties naar Nederland hebben kunnen halen.” De digitale passpiegel voor brillen is een voorbeeld van een innovatie die nu wordt getest in de Beethovenstraat. Met deze uitvinding kun je monturen vergelijken en beoordelen of een montuur jou goed staat.

In de boekhandel komen door augmented reality de figuren uit een prentenboek tot leven. Kinderen krijgen het feesthoedje of de varkensoren van een personage op hun hoofd, waardoor het verhaal nog meer gaat leven.

''Als je blijft wachten totdat een innovatie naar jou toekomt, ben je te laat''

Van Dijk: “Deze innovaties voegen iets nieuws toe aan de customer journey. Sommige uitvindingen hebben een hoog gadgetgehalte en de meeste mensen hebben ze nog nooit gezien. Kortom, een makkelijke manier om de consument naar de winkel te trekken.

Andere innovaties zoals de smart stickers, waarbij winkeliers elkaars producten promoten, werken inspirerend voor de consument. Wie een fles wijn koopt bij de wijnhandel, leest op de smart sticker welke kaas van de kaasboer er goed bij past en krijgt een kortingscode.

Ondernemers zien ook dat dergelijke innovaties meer winkelbezoeken genereren en dat hierdoor ook meer cohesie in de winkelstraat ontstaat.”

Winkels worden showrooms

Toch is er nog veel werk aan de winkel voor de retail, vindt Van Dijk. In oktober komt er in de Beethovenstraat een nieuwe serie innovaties zoals betalen met de mobiele telefoon en CRM-systemen.

Met deze systemen wordt het koopgedrag van de klant in kaart gebracht met als doel om beter in te spelen op de persoonlijke behoeftes van de consument. Een manier om te meten wat de populaire onderdelen van een winkel zijn, is heatmapping.

Heatmapping zal er voor gaan zorgen dat winkels anders in worden gericht. “Winkels zullen steeds meer showrooms moeten worden. Een soort van servicestations waar de klant producten kan voelen, zien en zich kan laten inspireren. Winkels moeten meer bieden dan internet zoals onderhoud- en bezorgservice. Om deze verandering in gang te zetten, is innovatie een must.