Expert 1

Michiel van de Plassche

Michiel van de Plassche
Oprichter en eigenaar van webshop GoCustomized

Welke kansen biedt het voor ondernemers om over de grens te ondernemen?

“Als je als onderneming ziet dat er potentie in het buitenland is, dan moet je die stap zeker wagen. Het heeft voor mij als ondernemer de ogen geopend. Er is zoveel meer mogelijk dan alleen ondernemen in Nederland. Toen bleek dat onze business succesvol was in Nederland en België, hebben we de stap gewaagd naar Engeland, nu zijn wij inmiddels actief in negen landen. Hierdoor hebben wij als bedrijf een groei kunnen doormaken die wij alleen in Nederland nooit hadden kunnen realiseren. 

Welke stappen moet een ondernemer zetten om succesvol te zijn in het buitenland?

“De eerste stap naar het buitenland hoeft niet erg ingewikkeld of duur te zijn. Het is uiteraard vooral belangrijk dat er een potentieel is in een bepaald land. Dat moet je goed uitzoeken. Je moet niet een markt willen maken, maar inhaken op een vraag die er al is. Met Google konden wij goed achterhalen wat het zoekvolume was naar ons product. Daarnaast is het verstandig om de scala aan concurrentie in kaart te brengen. 

Hiermee kun je achterhalen of er een kans van slagen is, maar ook om te kijken hoe zij het aanpakken. Zijn er veel concurrenten, dan is er ook een goede markt. Om succesvol over de grens te gaan ondernemen, is het essentieel dat je product of dienst een lokale uitstraling en beleving heeft. Dat bereik je onder andere door de content van je website te vertalen naar de taal van het land waarin je je vestigt, een lokaal domein te hebben en je klantenservice in de lokale taal te verzorgen. Daarnaast is het van belang de juiste keurmerken uit het desbetreffende land voor je website te kiezen.”

Waar moet je als organisatie rekening mee houden als jij in het buitenland gaat ondernemen?

“In het buitenland is de wetgeving voor bijvoorbeeld consumentenrecht anders. Daarnaast moet je boven een bepaalde omzet – het drempelbedrag- BTW aangifte doen in het land van bestemming. De procedures en (vaak papieren) formulieren hiervoor kunnen erg complex zijn. Als ondernemer moet je dus een juridische en fiscale partner zoeken die je op dit vlak goed advies kan geven en ervaring heeft met ondernemen in het buitenland.

Als online webwinkel moet je ook goed nadenken over hoe je je product gaat verzenden, zodat je er genoeg marge aan overhoudt. Om de groei te versnellen in het buitenland heb je op een gegeven ogenblik externe financiering nodig. Of je nou je aandelen verkoopt, crowdfunding inzet of leent van de bank doet er niet zoveel toe. Het gaat erom dat je er in ieder geval over nadenkt en de financieringsvorm vindt die bij jou en je bedrijf past. ”


Expert 2

Hans Scheffer

Hans Scheffer
Algemeen directeur Helloprint

Welke kansen biedt het voor ondernemers om over de grens te ondernemen?

Door cross border te gaan ondernemen, vergroot je het marktpotentieel. In Nederland zijn we gebonden aan een klein land met veel concurrentie. Internationaal kun je nieuwe marktsegmenten aanspreken en je werkgebied flink uitbreiden. Online gaat dat snel en relatief eenvoudig. En vaak goedkoper, omdat je bijvoorbeeld niet per se fysiek aanwezig hoeft te zijn.”

Welke stappen moet een ondernemer zetten om succesvol te zijn in het buitenland?

“De belangrijkste eerste stap is dat je klaar moet zijn. Op het moment dat de systemen en het marketing- en salesapparaat niet zijn ingericht om over de grens te gaan, is het gedoemd om te mislukken, dat zie ik nog regelmatig in de praktijk.

In de tweede plaats: cross border iets leveren is ook iets anders dan in een andere markt actief zijn. Je moet een team hebben dat begrijpt hoe andere markten werken, zodat je schaalbaar internationaal kunt ondernemen. In de derde plaats: je moet niet teveel lokaliseren. Het is onze visie dat de online klanten binnen Europa nauwelijks van elkaar verschillen; een centrale aanpak werkt prima.”

Waar moet je als organisatie rekening mee houden als jij in het buitenland gaat ondernemen?

 “Systemen op orde, de juiste mensen en schaalbaar zijn. Medewerkers moeten de juiste mindset hebben om internationaal te ondernemen. Zorg ook dat je juridisch alles op orde hebt, ieder land heeft eigen regels. Ook de logistieke inrichting moet tot in de puntjes zijn geregeld. Dat wordt nog te vaak onderschat.

Je kunt er niet vanuit gaan dat je zomaar vanuit je Nederlandse vestiging met een Nederlandse logistieke dienstverlener in het buitenland kunt gaan bezorgen. Dat kan in de praktijk duur uitpakken. Oriënteer je daarom goed op de mogelijkheden van de lokale markt.”


Expert 3

Geert Jan Smits

Geert Jan Smits
Oprichter en eigenaar van webshop Flinders

Welke kansen biedt het voor ondernemers om over de grens te ondernemen?

 “Ondernemen in het buitenland biedt zoveel mogelijkheden. Je komt in aanraking met nieuwe culturen en talen. Elk land is net weer iets anders en die kennis verrijkt enorm. Bijvoorbeeld voor ons was de stap naar het buitenland niet meer dan logisch. Onze producten bleken ook een afzetgebied in het buitenland te hebben, we zijn inmiddels in meerdere landen actief. Dankzij de stap naar het buitenland hebben wij onze omzet kunnen vergroten en hebben we meer slagkracht.”

Welke stappen moet een ondernemer zetten om succesvol te zijn in het buitenland?

 “Gedegen onderzoek is belangrijk voordat je de stap zet naar het buitenland. Praat met collega-ondernemers om erachter te komen hoe zij het hebben aangepakt en waar de grootste valkuilen zitten. Zoek uit hoe het zit met de concurrentie en de wetgeving in een bepaald land. Dat zijn allemaal factoren die van belang zijn bij het al dan niet slagen van je bedrijf in het buitenland.  Behandel elke markt als uniek.

Wat in het ene land werkt, is geen voorwaarde voor het succes in een ander land. De verkoop van onlineproducten in China is vooral actiematig. Zo is 11 november de grootste commerciële feestdag in de wereld. Op die dag wordt er twintig keer zoveel online bestellingen als op een normale dag. Die informatie over de gebruiken en gewoontes van een land zijn cruciaal.”

Waar moet je als organisatie rekening mee houden als jij in het buitenland gaat ondernemen?

 “Klein beginnen is slim als je erachter wilt komen of je concept over de grens succesvol kan zijn. Zo zijn wij in het buitenland in eerste instantie gestart zonder eigen webshop. Onze producten verkochten wij via Amazon. Hierdoor konden wij ontdekken wat werkte in een land en tussendoor de processen optimaliseren en waar nodig aanpassen, zonder financiële consequenties.

Verder hebben wij ervaren dat het echt noodzakelijk  is om samen te werken met lokale mensen. Zelfs in een land als België, dat veel overeenkomsten heeft met Nederland.  Lokale mensen kennen de gebruiken van een bepaald land, de markt en spreken de taal. Je krijgt veel meer informatie terug over je product door hen bijvoorbeeld  in te zetten op je afdeling klantenservice.”


Expert 4

Andreas Giese

Andreas Giese
Directeur van Dexport en ondersteunt Nederlandse bedrijven op de online markt bij onze oosterburen

Welke kansen biedt het voor ondernemers om over de grens te ondernemen?

“E-commerce groeit, zowel B2B als B2C. Dat biedt veel groeikansen voor Nederlandse bedrijven die naar het buitenland willen. Dat wordt ook steeds makkelijker door gebruik te maken van bestaande online platforms. Vroeger ging je met een handelsagent naar het buitenland om daar een verkoopafdeling op te tuigen. Nu kun je met een webshop al in het buitenland actief zijn en met een platform als Amazon wordt het nog eenvoudiger. Je hoeft alleen maar je producten er op te zetten en je bereikt in één keer het land waarnaar je wilt exporteren.”

Welke stappen moet een ondernemer zetten om succesvol te zijn in het buitenland?

“Je wilt graag weten of er behoefte bestaat aan jouw product, welke doelgroep(en) je moet benaderen, hoe groot de vraag is en wie je concurrenten zijn. Voor de ideale route is niet alleen marktonderzoek belangrijk, maar ook dat het door native marketingspecialisten voor het desbetreffende land wordt uitgevoerd. Zeker tegenwoordig hebben we het over verschillende kanalen die moeten worden beheerd: Facebook, Amazon, Google et cetera. Alles moet op elkaar worden afgestemd en op bijvoorbeeld Duitsland worden toegepast. Hiervoor is het dan ook aan te raden om Duitse specialisten in te schakelen.” 

Waar moet je als organisatie rekening mee houden als jij in het buitenland gaat ondernemen?

“Je moet er rekening mee houden dat je met een webshop in het buitenland sneller tegen een claim aan kunt lopen. Zorg er dus voor dat je juridisch alles op orde hebt. Maak je beloftes altijd waar. Leveren binnen 24 uur is ook echt binnen een dag leveren. Zo niet, dan raak je snel uit de gratie. Een goed marketingstrategie is ook essentieel. Schakel daarom specialisten in die een gevoel hebben met de markt waarop jij wilt opereren. Dat werkt wel zo efficiënt.”