Online klantervaring als speerpunt

“Onze site is bepalend voor ons succes”, stelt managing director Andrew Berkhout. “Vorig jaar zijn wij begonnen met de lancering van het nieuwe Greenwheels. Onze ambitie is om relevanter te worden. De online klantervaring is daarbij een speerpunt. Alles, van front end tot back end, moet naadloos op elkaar aansluiten.”

Greenwheels maakt steden leefbaarder en bouwt al meer dan twintig jaar aan een landelijk netwerk van milieuvriendelijke auto’s. Er staan inmiddels 1.700 auto’s op verschillende locaties, waaronder een groot aantal stations. Klanten kunnen zich aanmelden en betalen een eenmalige borgsom. Ze koppelen hun ov-chipkaart aan het Greenwheels account of ontvangen een Greenwheels kaart. Eenmaal in bezit van de kaart kunnen zij via de website of app auto’s zoeken en reserveren.

Voortdurend verbeteren

“Het klinkt eenvoudig en voor onze klanten is het dat ook. Maar de techniek erachter is niet eenvoudig. Die wordt voortdurend verbeterd om nog klantvriendelijker te kunnen werken. Afgelopen jaar bijvoorbeeld is de site deels vernieuwd en momenteel wordt er hard gewerkt aan een vernieuwd reserveringssysteem. Wij werken daarbij samen met een IT-partner die de site bouwt en ook het platform daarachter beheert.”

Digitaal denken

Er wordt voortdurend gezocht naar verbeteringen van de online klantervaring. “Binnenkort lanceren wij een nieuwe app zodat nieuwe klanten zich makkelijker kunnen aanmelden, en in plaats van na drie dagen bij wijze van spreken binnen drie minuten al een auto kunnen reserveren. Zo’n app staat natuurlijk niet op zichzelf. Alles wat je aan de voorkant vernieuwt, moet ook kunnen communiceren met de achterkant. Iedere innovatie vereist nauwe samenwerking met onze IT-partner.”