In ons land is een bruisende mix van toptechnologie en -wetenschap, talent, kapitaal, mondiaal opererend bedrijfsleven en startup mindset aanwezig, dat tevens gebruik kan maken van goede overheidsinstrumenten.

Nieuwe mogelijkheden

Dit alles is de essentie van een succesvolle startup cocktail. Vaak weten we niet eens dat veel van deze succesvolle bedrijven van Nederlandse bodem komen. Smaakmakers als Booking.com, WeTransfer, Gitlab, Shapeways, Sapiens, Quiver, MyTomorrows en Giaura nemen een leidende rol in de manier waarop we economische en maatschappelijke vraagstukken aanpakken.

Hiermee hebben we impact op het financieel verkeer, vakantiereizen, de gezondheidszorg, het milieu, informatievoorziening, privacy en digitale veiligheid en daarmee op onze eigen toekomst.

Startups schudden de boel op. Door hun onorthodoxe manier van denken en werken zorgen ze voor vernieuwing, scheppen ze vele banen en nieuwe mogelijkheden voor ons allemaal.

Omslagpunt nodig

Startups maken het verschil in de manier waarop we de uitdagingen van vandaag en morgen aangaan. Dat gaat ver voorbij het bestellen van pizza en kebab via een handige app. De startup ondernemers die ik ontmoet kijken vooruit, nemen risico’s en denken in nieuwe business of maatschappelijke modellen.

Startups bestaan in hun beginfase uit een klein team van zeer gedreven mensen, die een bijdrage leveren. Dit gaat van bijvoorbeeld het nieuws volgen via Blendle, solliciteren met StartMonday, tuinieren met een geleende grasmaaier via Peerby tot mondiaal betalingssystemen op elkaar afstemmen met Adyen. Dat inspireert niet alleen mij, maar ook universiteiten en hogescholen en steeds meer investeerders, evenals grote Nederlandse bedrijven die de startups zien als een kans – zelfs een noodzaak - om te innoveren en de impact van hun werk te vergroten.

Deze partijen spelen echter individueel en gezamenlijk nog onvoldoende in op de kansen en mogelijkheden. En daar zit een belangrijk omslagpunt, als we tot een volwassen startup ecosysteem willen uitgroeien. We moeten veel beter samenwerken, sneller en flexibeler handelen, ons ambitieniveau verhogen, risico’s nemen en falen omarmen.

Uitdagen om in nieuwe modellen te denken

Nederland is een kweekvijver van innovatie en talent, maar haalt er nog niet uit wat er in zit. Universiteiten en hogescholen zouden in hun curriculum ‘ambitieus ondernemerschap’ in een vroege fase kunnen opnemen.

Daag studenten ook uit om in nieuwe maatschappelijke en businessmodellen te denken in plaats van alleen in publicaties of banen bij de overheid of de grote bedrijven. Verzamel de beste ondernemers om je heen op de campus.

Het wordt hoog tijd dat Nederland inspeelt op de snel veranderende digitale werkelijkheid. Zo zouden digitale vaardigheden, zoals coding, al op de basisschool standaard moeten zijn. Grote bedrijven moeten veel meer investeren in opleiden van programmeurs willen ze de ontwikkelingen op andere continenten kunnen bijbenen.

Startups: een belangrijke partner

Voor grote bedrijven is het essentieel dat ze startups als belangrijke partner zien en hierin investeren. Hierdoor kunnen zij sneller op de veranderende markt inspelen. Voor grote spelers is innoveren vaak moelijker, omdat ideeën en concepten door hun organisaties en bestaande belangen moeten voordat ze worden ingevoerd. Dat gaat traag en dan verouderen mooie plannen snel, als ze al door de molen komen.

Wendbare startups ontwikkelen die innovatie veel sneller, maar ontberen vaak de omgeving om te groeien met juridisch advies, coaching en investeringen. Commerciële accelerators spelen hier een goede rol, maar eigenlijk staan we pas aan het begin van onze mogelijkheden.

Betere toekomst

Met StartupDelta wil ik in anderhalf jaar met al deze spelers het Nederlandse ecosysteem versterken en de internationale zichtbaarheid van ons land vergroten. De rol van de overheid is daarin erg belangrijk. Deze kan als eerste blokkades wegnemen, bijvoorbeeld op het gebied van faillissementsrecht of door flexibilisering van het ontslagrecht voor startups. Of het ontwikkelen van fiscale mogelijkheden om personeel van startups te belonen met aandelen.

Ik wil het bedrijfsleven uitdagen om commitment aan te gaan, te zorgen dat ze in hun organisatie een actieve club voor ambitieuze startups hebben, hun internationale netwerk inzetten om ze te helpen in een groeistap naar buitenlandse markten, hun ongebruikte patenten aanbieden voor toepassingen en om met hun eigen programmeurs de talentjes van de toekomst te enthousiasmeren voor coderen. Samen transformeren naar een betere toekomst.

Startup deal

Eigenlijk hebben we het hier over een New Deal, de startup deal. Het is een investering die loont. Nederland is op dit moment een uitstekende testmarkt voor startups. Nederlanders staan open voor nieuwe technologie en lopen voorop om nieuwe apps en toepassingen uit te proberen.

Als een product hier aanslaat, dan kan je al snel uitrollen naar de rest van Europa. Zeker als de digitale interne markt snel realiteit wordt. En als je faalt? Dan kan je de ervaring van ‘op je bek gaan’ delen. Want, een mislukking is pas een mislukking op het moment dat je niets met je leerervaring doet. Dat is geen schande, dat is de weg naar succes.

Zonder risico geen verandering

En de startup die slaagt in de Nederlandse markt, heeft Europa nabij. Met een potentiele markt van 500 miljoen consumenten is Europa de grootste groeimarkt ter wereld, die vanuit Nederland binnen handbereik ligt.

We werken aan een internationaal netwerk van mentoren die startups coachen in hun stap naar Europa en andere continenten. We hebben de steun van een actief bedrijfsleven dat gelooft in startups en deze betrekt in innovaties, en we hebben een netwerk van ambassades en posten die actief ondersteunen.

We zijn goed bezig, maar we moeten nu doorpakken. Samenwerken, netwerken voor elkaar openstellen, en de wil hebben om internationaal tot de top te willen behoren.

Zonder risico geen verandering. Zonder verandering geen succes. De nieuwe generatie voelt dit als geen ander aan.