“Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat er voor een startup met groeipotentie een goed team nodig is. En het beste team krijg je door ‘de taart te delen’. Daar zijn twee manieren voor, je laat medewerkers zich inkopen via aandelen of ze krijgen een optie om later aandelen te kunnen kopen.”

Break even

Het idee erachter is om mensen langer te binden en hen het gevoel te geven dat de startup ook echt van hen is. “Startups zijn niet te vergelijken met gewone bedrijven, het is vaak 24/7 werken, aanwezig/bereikbaar zijn. Dat lukt je niet alleen, en daarom is een team van bevlogen medewerkers essentieel.

Daarnaast houdt medewerkersparticipatie investeerders (langer) buiten de deur. Het belang van de investeerder is om zijn investering te laten groeien, het belang van de ondernemer is zijn onderneming laten groeien. De eerste periode heeft een startup maar één doel: break even bereiken en dat lukt beter met mensen die echt aan het bedrijf verbonden zijn. Ze nemen vaak genoegen met minder salaris in de opstartfase.”

Duidelijkheid voor beide partijen

Juridisch en fiscaal dient financiële participatie goed geregeld te zijn. “Het beste is een notaris er al bij te betrekken voor de start om te helpen bij het ontwerp, want er komen veel vragen op de ondernemer af. Het is prettig als die notaris begrijpt hoe startende ondernemers werken.

De notaris kan een ontzorgende rol vervullen door bijvoorbeeld een stichting en fonds op te richten. Zelf heb je daar echt geen tijd voor. Een advocaat is nodig om de contracten op te stellen, want je wilt natuurlijk niet dat een vertrekkende medewerker toch mee blijft participeren. De juiste notaris en advocaat geven duidelijkheid voor het bedrijf én voor de medewerkers.”

Van Strien stelt dat medewerkersparticipatie in Amerikaanse startups al gemeengoed is, en de laatste jaren ook in Nederland snel groeit.