TopParken

“De recreatiemarkt groeit”, vertelt Ricardo Veldmeijer, salesmanager en beleggingsspecialist bij TopParken. “Spaarcenten leveren weinig op en de aandelenmarkt is grillig. Mensen zijn op zoek naar investeringen die een goed rendement opleveren en dan is een tweede huis een mooie optie.”

Hoog rendement

Hij gaat verder: “Bij de aanschaf en verhuur van een tweede huis ligt het jaarlijkse rendement gemiddeld op zo’n zeven procent netto. Inmiddels is de vraag naar interessante investeringswoningen flink toegenomen.”

TopParken bezit achttien vakantieparken in Nederland “Er is niet een specifieke regio die aantrekkelijker is dan een andere. Qua locatie zijn plaatsen als Valkenburg en de Veluwe populair, maar ook in bijvoorbeeld Lichtenvoorde loopt het project goed dankzij faciliteiten als bowlingbanen en een binnenzwembad. En natuurlijk gaan de locaties aan de kust als een trein.”

Fiscaal voordeel

Wat Nederland uniek maakt ten opzichte van het buitenland? “Voor particulieren is er een groot fiscaal voordeel. Zo kan de btw van de aanschaf worden teruggevraagd en zijn de inkomsten uit verhuur van de huizen vrijgesteld van inkomstenbelasting omdat ze in box drie vallen. Bovendien nemen wij als bedrijf investeerders alle rompslomp en kosten uit handen. Van het onderhoud van de tuin tot het betalen van energielasten en parkkosten. Mensen hebben er geen omkijken naar en krijgen een mooi overzicht wat ze per jaar netto aan hun huis overhouden.”

Goede investering

“Ook houden eigenaren bij de aanschaf van een tweede huis in Nederland zelf makkelijker een vinger aan de pols; het contact met de beheerder verloopt vlot en in de eigen taal. En als de eigenaren de woning weer willen verkopen kunnen we daar ook bij bemiddelen.”

Maar, juist voor de toekomst is een tweede huis in Nederland een goede investering: “Er is jaarlijks een hoog rendement haalbaar en door de waardestijging van de grond heeft het geheel een goede waardevastheid.”