De consument bepaalt welk tijdblok en welke dag het beste uitkomt. Wie voor 12.00 uur een order plaatst, kan de producten dezelfde dag tussen 19.00 uur en 21.30 uur nog thuis ontvangen. De online bestellingen kunnen ook via een pick-up point worden opgehaald in de Vomar-winkel aan het Bos en Lommerplein.

Met de slogan ‘De laagste prijs, vandaag thuisbezorgd’ neemt kwaliteitsdiscounter Vomar het voortouw in de e-commerce strijd van supermarkten. Wie naar vomar.nl surft, krijgt via een pop-up het verzoek om de vier cijfers van de postcode in te vullen. Vervolgens verschijnt de webwinkel in beeld.

Online boodschappen betaalbaar gemaakt

“Extra kosten voor het aanleveren waren in het verleden vaak een reden voor veel consumenten om niet online boodschappen te doen”, vertelt Jim Zwanenburg, formulemanager bij Vomar. Zwanenburg: “Wij maken online boodschappen doen voor het grote publiek bereikbaar door de lage bezorgkosten en de lage prijzen.

Een dubbel inkomen is geen must meer om online boodschappen te doen. We zijn continu bezig om onze service te verbeteren. Zo bellen we alle klanten na plaatsing van hun eerste bestelling om te informeren wat hun ervaringen zijn geweest. Hoewel de kosten van online boodschappen doen in het verleden een drempel vormden, is deze barrière inmiddels door Vomar beslecht.

Recent klanttevredenheidsonderzoek toont aan dat wij van onze klanten gemiddeld een 8,5 krijgen voor onze dienstverlening. De hoeveelheid positieve reacties illustreert een toename van de klantbehoefte en geeft aan dat Vomar deze op een goede manier invult.”

Gratis thuisbezorgen

Bij bestellingen van honderd euro of meer worden de boodschappen volledig gratis thuisbezorgd. Voor bestedingen tussen de 35 en 70 euro wordt 3,95 euro in rekening gebracht en tussen de 70 en 100 euro betaalt de consument 2,95 euro aan bezorgkosten.

Klanten betalen via IDEAL tijdens het bestellen. Om zoveel mogelijk klanten te laten kennismaken met de bezorgservice van Vomar is er nu een tijdelijke actie waarbij alle nieuwe klanten 3 x 5 euro korting krijgen bij hun eerste bestelling.

Zakelijk segment

De zakelijke klant is volgens Zwanenburg belangrijker geworden: “Voor bedrijven is Vomar de ideale leverancier voor versproducten en levensmiddelen. Ze besteden vaak een paar honderd euro per week aan boodschappen. Dan is rond de 10% goedkoper boodschappen doen opeens een heel aantrekkelijk alternatief. Dit scheelt op jaarbasis soms duizenden euro’s en dat snappen juist ondernemers goed.

De zakelijke klant kan bij ons terecht voor boodschappen voor de lunch, zoals verse broodjes, beleg en fruitsappen. Maar ook voor toiletpapier en sterke drank. Naast de keuze uit een ruim wijnassortiment bieden wij ook een keur aan borrelhapjes, frisdranken en bier.”

Volledig assortiment

In de webshop vindt de consument zowel verse als houdbare producten. Om de kwaliteit van gekoelde en verse boodschappen te garanderen worden de boodschappen met gekoelde bussen vervoerd. De diepvriesartikelen worden vervoerd in een isolatiebox met vrieselementen. Zo komen diepvriesartikelen altijd diepgevroren aan.

Het online aanbod is gelijk aan het ruime assortiment in de Vomar-winkels. Bestellingen worden in lokale hubs verzameld en van daaruit thuisgebracht of klaargezet in de winkel. Toch hebben de huidige Vomar-winkels niet te lijden onder de grote belangstelling voor het online boodschappen doen. Zwanenburg: “Wij zien een tegengestelde beweging. Klanten die online boodschappen doen, komen juist meer in onze winkels dan voorheen.”

Familiebedrijf

De Vomar-formule, opgericht in 1968, is zowel eenvoudig als effectief. Groot inkopen, zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit. En de klant iedere keer weer laten profiteren van het volumevoordeel. Deze grondgedachte vormt tot op de dag van vandaag de rode draad voor de succesformule van het familiebedrijf.

“Het voordeel is altijd voor onze klant. Deze gedachte zit stevig verankerd binnen onze bedrijfscultuur. Dat geldt voor iedere afdeling binnen het bedrijf”, aldus Zwanenburg. Anno 2016 telt het bedrijf 64 supermarkten.

Bron: Branche update supermarkten voorjaar 2016

Het internetaandeel in de supermarktomzet groeit van 1,6% nu, naar verwachting 9% in 2025. Tegelijkertijd veranderen fysieke supermarktwinkels. De grotere worden belevingswinkels: met een groter aandeel van vers, meer informatie over de producten, meer technologie en meer persoonlijke benadering. Verder voorziet de branche een toename aan kleine supermarkten in de stad, gericht op de gemaksconsument en de dagelijkse boodschappen.