“Wij bieden muzikanten letterlijk een platform om de wereld te laten zien wie zij zijn en wat zij kunnen”, vertelt managing director Martijn Schimmer. “Tegelijkertijd kunnen commerciële partijen in onze databank zoeken naar een sound die bij hen past. Zo brengen wij vraag en aanbod bij elkaar.”

Bedrijf en muzikant koppelen

Door te werken met een online platform kan Talents for Brands internationaal werken. “Onze ‘talents’ wonen en werken zowel in Nederland als daarbuiten. Het zijn soms onbekende componisten, muzikanten en zangers, maar het gaat ook om gevestigde namen in de popmuziek en om mensen met een grote reputatie in de klassieke muziek.

Zo kunnen wij een Nederlands bedrijf koppelen aan een muzikant in de Verenigde Staten en vice versa. Er zijn online geen grenzen.”

Snel en flexibel

Andere voordelen van online werken zijn snelheid en flexibiliteit. “Muzikanten plaatsen een profiel en voorbeelden van hun muziek op de site. Reclamebureaus benaderen ons met een zoekopdracht. Wij selecteren een aantal talenten en de bedrijven kunnen ook zelf in de database zoeken.

Zodra er een perfecte match is, brengen wij ‘talent’ en ‘brand’ bij elkaar waarna in de studio het eindresultaat kan worden opgenomen. Dat hele proces, dat vroeger soms maanden in beslag nam, kan nu binnen enkele dagen worden afgerond.”

Steeds beter en completer

De eerste versie van de site is eind vorig jaar live gegaan. “Wij wilden zo snel mogelijk online gaan om alvast talenten te kunnen benaderen”, legt Schimmer uit. “Achter de schermen kijkt een team specialisten en gebruikers naar hoe de site functioneert en of wat in theorie is bedacht in de praktijk ook goed werkt.

Ook proberen wij nieuwe features uit. Zodra een testfase met positief resultaat is afgerond, gaat die versie live. Zo werken wij voortdurend aan een nog beter en completer platform.”