Technologie verandert al lange tijd de manier waarop we werken; Wolters Kluwer streeft ernaar om oplossingen te creëren die juridische professionals helpen om zich te richten op wat voor hen het meest belangrijk is.

Met grote investeringen in producten zoals Kleos, helpt Wolters Kluwer advocatenkantoren met het future-proof maken tegen toenemende data- en gegevensregels en cyberbedreigingen, waarbij ze tegelijkertijd de efficiëntie verhogen.

"Kleos is de cloud-based praktijk management software die het leven makkelijker maakt voor advocaten. Wij bieden een volledig assortiment aan functies, integratie van case management met time tracking, facturering en rapportage, strakke integraties met toonaangevende boekhoudkundige diensten, zoals Twinfield, en een compleet veilige samenwerkingsomgeving", aldus Salvador Fernandez, CEO van de Legal Software unit van Wolters Kluwer Legal & Regulatory.

"We waren acht jaar geleden het eerste bedrijf dat een geïntegreerde cloud software-oplossing lanceerde. Vandaag wordt Kleos gebruikt door 15.000 gebruikers verspreid over 9 landen in Europa waarbij de lokale versies volledig zijn aangepast aan lokale regelgeving. In de wereld van cyberaanvallen zetten wij ons in om onze klanten top-gewaardeerde en gecertificeerde beveiliging aan te bieden – iets dat helpt om ons van de rest te onderscheiden!"

Focus on Customer Success

Wolters Kluwer heeft het doel gesteld met Kleos om bij klanten complexiteiten te verwijderen bij het bestrijden van virussen, cyber-attacks, documentherstel, gegevensbescherming en encryptie. Fernandez: "Als een multinationaal bedrijf begrijpen wij maar al te goed dat er investeringen en expertise nodig is om gegevensbeveiliging te waarborgen en om de nieuwste regelgeving en technologie up-to-date te houden.

Met Kleos kunnen wij een continue back-up van data, een volledig disaster recovery plan en hoge beschikbaarheid van gegevens garanderen. Daarnaast zijn we gecertificeerd in de ISO 27001- data security managementprocessen. Zulke certificeringen zijn vaak te duur voor veel kleine en middelgrote advocatenkantoren.

Op het randje van LegalTech door continue innovatie

“Om op de hoogte te blijven van de nieuwste digitale trends en technologieën, blijft Wolters Kluwer investeren. In 2015, kocht het het Amsterdamse software bedrijf effacts, dat kleine tot middelgrote juridische afdelingen helpt met het efficiënt beheren en rapporteren van juridische informatie.

Fernandez: "Duidelijke management rapporten, notificaties en goede zoekopties verminderen het risico op vertragingen en nalatigheden. Veel klanten gebruiken effacts nu ook in lijn met de nieuwe GDPR regelgeving".

Daarnaast innoveert Wolters Kluwer, met een gecentraliseerde en wereldwijde technologische afdeling (Global Platform Organization), op het gebied van Artificial Intelligence, big data-analyse en connectivity.

"Als voorbeeld, in alle landen die e-Court adopteren zoals KEI, zorgt Kleos ervoor dat  juridische informatie, informatie van de rechtbank en agenda’s naadloos met elkaar kunnen communiceren, zonder dat gegevens naar een ander softwareplatform moeten worden overgebracht. Wij zorgen ervoor dat onze klanten zich niet meer bezig hoeven te houden met technologie en zich kunnen focussen op hun core business.”